Skoleelever arbejder på tværs af grænsen

8. september 2016 Sundeved

50 elever fra tre skoler på begge sider af grænsen arbejder i denne uge sammen i et tværnationalt projekt, der handler om “grænser”.

De 50 elever kommer fra 8. klasse på Nørreskovskolen i Sønderborg, 9. klasse på Emil-Nolde Schule i Neukirchen og teaterlinjen fra 9. klasse på Hermann-Tast Schule i Husum, skriver Sønderboprg Kommune i en pressemeddelelse.

Gennem ugen har de prøvet at udtrykke grænsetemaet i forskellige kunstneriske dimensioner, som bevægelse, musik, sang, sprog, rytme, klang og billedkunst. Under hele processen er eleverne blevet vejledt og støttet af kunstnerne og kulturformidlerne Stela Korljan, Richard Wester, Inga Momsen, Katrin Seddig og Patrick Huss.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det hele foregår på Akademie Sankelmark i Oeversee, som er et kursuscenter, der tilbyder seminarer og konferencer om politiske og kulturelle emner om Europa. Samarbejdet kulminerer, når de tre klasser fredag præsenterer deres arbejde for hinanden.

Samarbejdet er et led i projektet “At søge grænser, at finde grænser, at overvinde grænser”, der løber over tre år og skal give elever fra region Sønderjylland-Schleswig viden om den sproglige og kulturelle mangfoldighed i regionen.

I de kommende to år kommer andre skoler fra Sønderborg Kommune og fra resten af region Sønderjylland-Schleswig til at deltage i projektet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk