Skoleelever arbejder på tværs af grænsen

8. september 2016 Sundeved
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

50 elever fra tre skoler på begge sider af grænsen arbejder i denne uge sammen i et tværnationalt projekt, der handler om “grænser”.grænse

De 50 elever kommer fra 8.

Artiklen fortsætter under annoncen

klasse på Nørreskovskolen i Sønderborg, 9. klasse på Emil-Nolde Schule i Neukirchen og teaterlinjen fra 9. klasse på Hermann-Tast Schule i Husum, skriver Sønderboprg Kommune i en pressemeddelelse.

Gennem ugen har de prøvet at udtrykke grænsetemaet i forskellige kunstneriske dimensioner, som bevægelse, musik, sang, sprog, rytme, klang og billedkunst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Under hele processen er eleverne blevet vejledt og støttet af kunstnerne og kulturformidlerne Stela Korljan, Richard Wester, Inga Momsen, Katrin Seddig og Patrick Huss.

Det hele foregår på Akademie Sankelmark i Oeversee, som er et kursuscenter, der tilbyder seminarer og konferencer om politiske og kulturelle emner om Europa.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samarbejdet kulminerer, når de tre klasser fredag præsenterer deres arbejde for hinanden.

Samarbejdet er et led i projektet “At søge grænser, at finde grænser, at overvinde grænser”, der løber over tre år og skal give elever fra region Sønderjylland-Schleswig viden om den sproglige og kulturelle mangfoldighed i regionen.

I de kommende to år kommer andre skoler fra Sønderborg Kommune og fra resten af region Sønderjylland-Schleswig til at deltage i projektet.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...