Skoleelever skal gøre Sønderborg til Verdens bedste og mest klimarigtige by

18. september 2019 Uddannelse

Onsdag var 8. klasse-elever på besøg hos ProjectZero, hvor de hørte lidt om klimaløsninger og energieffektiviseringer. Den viden skal eleverne bruge, når de i den næste tid skal forme Sønderborg, så den bliver både spændende og klimarigtig.

“Det er et rigtigt spændende projekt, Sønderskovskolen har i gang. Og det er vigtigt, vi lader de unge komme til orde og være med til at bestemme. De skal jo meget gerne rejse ud og uddanne sig – og så vende tilbage til Sønderborg. Og mon ikke de vil komme tilbage til en by, som de selv har været med til at præge”, siger ProjectZerochef Peter Rathje til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eleverne skal samle viden om, hvad der skal være i Verdens bedste og mest klimarigtige by, når man skal kunne leve og fungere i den.

“På et kort har vi delt byen op i felter. Der er et felt til hver gruppe og i hvert felt er der enenkelt bygning, som skal bevares. Alt andet kan de unge mennesker forandre”, siger lærer Thomas Brink til SønderborgNYT.

For eleverne er det slet ikke nok med at tegne den nye version af Sønderborg ind ind på et kort.

“Byen skal bygges på 12 kvadratmeter og det er jo vigtigt, at de hold, der har områder for eksempel i hver ende af broerne over Alssund er opmærksomme på, at de skal snakke sammen om placeringen af deres halve bro. Der skal være vejnet og energiforsyning og mange andre ting, der kræver helhedstænkning fra alle grupper ved siden af, der også skal holdes fokus på gruppens eget område”, siger Thomas Brink.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han tilføjer, at eleverne får masser af læring ud af opgaven, som blandt giver stor indsigt i samfund og i energiforsyning, som også skal tænkes ind.

Kig jer omkring

” I vores kommune er der varmeværker, der bruger solceller, flisanlæg og vi ser vindmøller og andre tiltag, som I kan tænke ind i Jeres opgave. Kig på boligforeningerne, der også begynder at se på, hvordan de kan spare på energien. Mange butikker har allerede gjort meget og der sker også klimarigtige ting og sager rundt om i villakvartererne”, sagde Henrik Bielefeldt fra ProjectZero til skoleeleverne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Man kan sagtens sige, at Sønderborgs klimaindsats batter ubetydeligt lidt på verdensplan, men det er vigtigt, vi gør det alligevel. Så kan andre komme og lære af os, opdage, at Sønderborg er et dejligt sted, og de ser, vi er porten til Europa”, sagde han.

Henrik Bielefeldt viste eleverne et billede af Greta Thunberg og spurgte, om de ved, hvem hun er – og det gjorde de alle.

“Og hun viser – uden at jeg opfordrer jeg til at demonstrere og sådan nogle ting – at hvis alle gør lidt, så når vi alligevel meget”.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Gråsten, Frivillige

Trygfonden hjælper KGGO med at genstarte kørestolsringridningen

17. maj 2022 Gråsten

Der er lagt op til det helt store comeback for Gråsten Kørestolsringridning, der, med foreningen KGGO i spidsen, genoptager den årlige tradition som vært for foreningens særegne bud på en festlighed i ringridningens ånd. Efter de seneste to års Corona-relaterede aflysninger af eventet er det med stor glæde, at foreningen KGGO kan løfte sløret for […]

Læs mere...