Skoleelever skal lære at flytte med brikkerne

28. januar 2022 Uddannelse

899 elever fra tre skoler i Sønderborg Kommune spiller hjernen stærk på Skolernes Skakdag -hjernens motionsdag, fredag den 11. februar 2022. Der står mental sundhed og nye veje til læring på skemaet, når eleverne skifter bøgerne ud med skakbrikker og tænksomme fællesskaber.

I alt lægger 31.095 elever fra 214 skoler bøger og penalhuset væk og finder skakbrætter- og brikker frem til Skolernes Skakdag – hjernens motionsdag. Her er der fokus på hjernen og motionering af de  små grå på skoler landet over.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er bl.a. udviklet et særligt undervisningsmateriale, som hjælper skolerne med at sætte hjernegymnastik på skemaet før vinterferien, når eleverne sætter sig ved det populære brætspil og træner fokus, koncentration og evnen til at tænke fremad, skriver Skolernes Skakdag i en pressemeddelelse.

Anette Prehn, hjerneformidler og bestyrelsesmedlem i Dansk Skoleskak:

”Skoleskak spiller hjernen stærk. Jo mere vi koncentrerer os, løser problemer og laver andre hjerneaktiviteter, jo lettere bliver det næste gang vi gør det. Træn din koncentration med skoleskak, og du bliver bedre til at gå på Koncentrations-stien – også i timen, til sport, når du har fået et arbejde og alle andre steder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skoleskak foregår under særlige rammer, hvor man koncentreret venter på at ens modstander flytter, og hilser i respekt før og efter hver skakkamp med håndtryk eller corona-venlige fist bumps.

Adfærds- og spilleregler er klare, og derfor kan alle være med uanset alder, køn og kultur. Mikkel Nørgaard, læringschef, Dansk Skoleskak:

”Alle kan være med til skoleskak. Vi hører ofte historier fra skolerne, hvor nye venskaber opstår på tværs køn, grupperinger og special/almenområdet, når børn og unge mødes over skakbrættet. Her kan eleverne mødes om en fælles aktivitet, der er skærmfri og se hinanden i øjnene. I 2022 er det vigtigere end nogensinde før”.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Sønderborg Kommune deltager 899 elever fra bl.a Augustenborg Skole, Broager Skole og Sønderskov.

 

Skrevet af: Ole [email protected]
9. december 2023 Politik, Sønderborg

Økonomiudvalget skal tage stilling til Kommuneplan 2023 – 2035

9. december 2023 Politik

På onsdag skal Økonomiudvalget debattere og beslutte at godkende eller stemme imod Kommuneplanen, som rækker helt frem til 2035. Økonomiudvalget har tidligere besluttet at 14 perspektivområder til solceller og vindmøller skrives i Kommuneplan 2023-2035. På basis af drøftelser på temamøde fremlægger forvaltningen forslag til principper for vedvarende energiprojekter, VE-projekter – og dem skal Økonomiudvalget også […]

Læs mere...
>