Skoleelever skyder med skarpt efter DM-pladser i Humlehøj-Hallerne

19. november 2019 Uddannelse

Skole DM i Skydning er en årligt tilbagevendende begivenhed, som DGI Skydning og Dansk Skoleidræt de sidste 25 år har stået bag, hvor alle 5 klasses elever tilbydes at komme ned og prøve kræfter med riffelskydning på banerne i de lokale skytteforeninger.

Eleverne har trænet i perioden fra september til november, og nu er de 14 bedste skoler fra Sønderjylland klar til at skyde i landsdelsfinalen, der holdes lørdag den 23 november på Sønderborg Skyttekreds’ baner under Humlehøj-Hallen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her er det ikke kun æren, der er på spil. Der skydes også skarpt efter de eftertragtede pladser i den store landsdækkende finale, som de to-tre bedste hold fra de i alt 13 landsdelsfinaler sendes videre til, skriver arrangørerne.

Styrker fællesskab og koncentration

Skydning er en sportsgren, hvor alle kan være med – uanset om man er høj, lav, tyk eller tynd. Det kræver ikke en bestemt fysik at gå til skydning, og der er plads til alle – hvad enten man er konkurrenceminded, eller bare gerne vil udfordre sig selv, siger Jakob Nielsen fra DGI Skydning.

Skole DM i Skydning, der har kørt i 25 år, er en succes, fordi det er en aktivitet, der skaber et godt inkluderende fællesskab i skolen. Det får de elever på banen, der måske ikke ellers har haft succesoplevelser med de populære boldspil som fodbold og håndbold eller andre af de mere traditionelle former for holdsport. I skydning er det nemlig helt andre færdigheder, der er i fokus.

“Med et tilbud som Skole DM i Skydning arbejder eleverne målrettet med at opøve en superskarp koncentration, hvor man kan abstrahere fra forstyrrende indtryk omkring sig, ligesom man også skal have en god tålmodighed og udvise en høj grad af ansvarlighed. Alt sammen egenskaber, som eleverne også i høj kan drage nytte af i de boglige fag og i andre sammenhænge i skolen”, siger generalsekretær i Dansk Skoleidræt Bjørn Friis Neerfeldt.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk