Skoleklasser kan vinde penge i klimaduellen

21. januar 2017 Uddannelse
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Vil du være med til at gøre noget ved plastforurening i naturen og havet?

Så giver Norden i Skolen dig hermed en gylden mulighed.

Det nordiske Plastkapløb går i alt sin enkelthed ud på at sende sin klasse ud i naturen. På 15 minutter skal eleverne samle så meget plast som overhovedet muligt og tage det med tilbage til skolen. Her tages et godt billede af det indsamlede plastaffald, som uploades på nordeniskolen.org. Klassen dyster nu mod andre nordiske klasser i konkurrencen om 5000 kroner til klassekassen.

Artiklen fortsætter under annoncen

På nordeniskolen.org kan du også finde relevante fagartikler med spændende opgaver til et undervisningsforløb om plastik i havet – bl.a. om mikroplast i havet og om hvordan vi mindsker affald i naturen. Her kan du også finde film om emnet, ligesom vi løbende opdaterer siden med nyt relevant materiale, skriver Norden i Skolen i en pressemeddelelse.

Udfordringerne med plast i naturen og havet er et tema med voksende fokus ikke blot i Norden, men i hele verden. I en rapport fra 2016 erklærer FN, at “plastikaffald i havet må siges at være en fælles bekymring for menneskeheden”. Rundt i Norden er flere initiativer sat i gang for at mindske plastik i natur og hav. Blandt andet i Tromsø kommune, Norge, hvor strandrydningsorganisationen Ren Kyst i Tromsø arbejder for en renere natur.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skoleelever kan blive inspireret af Ren Kyst i Tromsøs film, der med flotte billeder fra Tromsø Kommune sender et stærkt budskab, om at det er nemt at gøre en forskel for naturen.

Se filmen her og deltag i Det nordiske Plastkapløb indtil 23. marts 2017 kl. 12.00.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. maj 2021 Samfund, Sønderborg

Nybyggerne klar til start i Sønderborg – følg med direkte klokken 12

10. maj 2021 Samfund

I efteråret blev det afsløret, at Sønderborg bliver vært for det populære TV2-program ’Nybyggerne’ og mandag holdes der pressemøde i Linde Haven i Sønderborg, som du kan følge direkte på SønderborgNYT TV, fra klokken 12:00. Optagelserne til programmet, hvor fire par skal kæmpe om at indrette det bedste hus, er så småt ved at gå […]

Læs mere...