Skolelærere vil gerne have job i Sønderborg

27. juni 2016 Sundeved

Nu har folkeskolerne i Sønderborg netop modtaget omkring 200 ansøgninger til 18 stillinger, og de mange ansøgninger skyldes de fleksible arbejdstider, mener formanden for Sønderborg Lærerkreds Annette van Buren.

“Det er vigtigt, at man skaber så gode rammer for lærerne og eleverne som muligt, og det gør man med fleksibilitet, fordi et lærerliv ikke kan presses ned i en fast form”, siger hun til DR Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Kommunen havde indtil for nyligt store problemer med at finde kvalificerede lærere nok til de ledige stillinger, men så blev der indført en ordning, hvor lærerne får 35 faste arbejdstimer om ugen plus seks timer, som de selv kan fordele

Erik Lorenzen har gennem flere år arbejdet for gode forhold til lærerne i Sønderborg.

Erik Lorenzen har gennem flere år arbejdet for gode forhold til lærerne i Sønderborg.

Allerede i sidste valgperiode arbejdede Fælleslisten for, at Skolereformen blev rullet så hensynsfuldt ud som muligt.

“Og i Fælleslisten er vi så heldigt stillede, at vi ikke skal holde en eller anden partidisciplin op gennem KL og Christiansborg. Så for os var der ene og alene fokus på det bedste for lærere i Sønderborg og vi havde flertal i det daværende Børne- og Uddannelsesudvalg, så dr blev aftalt nogle muligheder for at vise fleksibilitet”, siger Fælleslistens Erik Lorenzen, der i denne byrådsperiode er formand for udvalget.

“Vi åbnet mulighed for, at lærerne for eksempel kunne vælge om de ville sidde på skolerne og rette opgaver – eller om de ville arbejde derhjemme”, siger Erik Lorenzen til SønderborgNYT.

Hvis der ikke skal mere til for at få en lærerfamilies hverdag til at hænge bedre sammen, så mener han, det er fint.

“Vi vil gerne have gode lærere i Sønderborg og det viser vi, når vi lytter til dem og kommer dem i møde”, siger Erik Lorenzen.

.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk