Skoleleder: På Lysabild Skole går det fint

16. april 2015 Uddannelse

Inden skolelder Mike Voss fra Lysabild Børneunivers skulle afsted til debatmødet, som Ligeværd i Sønderborg havde sat i scene i Fords udstillingslokale på Alsgade i Sønderborg, så spurgte han en af sine lærere, hvordan han egentlig synes, der går med inklusionen.

Mike Voss fra Lysabild Børneunivers fortæller om masser af børn, der bare ikke trives.

Mike Voss fra Lysabild Børneunivers fortæller om masser af børn, der bare ikke trives.

“Og så blev der remset et væld af problemer op og det handlede om 10-20 elever”, siger Mike Voss til de godt 50 debatdeltagere. Til hans undren, så handlede lærerens mange bekymringer slet ikke om de elever, der er blevet inkluderet.

“Vi har inkluderet tre elever og det går rigtigt godt med dem”, siger Mike Voss og giver udtryk for, at vi skal til at tage os af alle de børn, der bare har ondt i livet.

“Det er galt, når børn har det så skidt, at de opfattes som inklusionsbørn og det skal der altså gøre noget ved”, siger Mike Voss.

Tæt samarbejde

Når der skal inkluderes et barn i en klasse på Lysabild Børneunivers, så er der nogle procedurer, der bliver fulgt.

“Vi sætter os og snakker med forældre, pædagoger, lærere og fagpersoner, så vi kan finde frem til, hvad det er, vi skal gøre for det barn”, siger Mike Voss. Der bliver holdt flere møder inden barnet når ind i klassen.

“Vi får lavet et partnerskab med SFO, forældre og skole, fordi vi skal fælles om at give barnet en god skolegang”, siger Mike Voss.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk