Skoleelever udstiller fantasifigurer i KunstPunkt

4. juni 2018 Uddannelse

Forleden var der fernisering i ”Galleri UNG KUNST” i KunstPunkt i Augustenborg, hvor 3.b  fra Hørup udstiller otte figurer gennem de kommende uger.

Elevernehar siden marts lagt rigtig mange arbejdstimer i arbejdet med de flotte alebrijes. Alebrijes er i den mexicanske kultur drømmevæsener, hvor man i den mexicanske kultur mener, at mennesket har et åndeligt fællesskab med dyr, og at man i drømme kan forvandle sig til disse væsener  – nogle uhyggelige, næsten monsterlignende, men alligevel farvestrålende og humoristiske, som også kendetegner mexicansk kunst og kultur.

Arbejdet med figurerne har været et led i et emne om livet og døden. Eleverne har haft fokus på begreber som tro, viden, tvivl og sorg.

“De sluttede emnet med mexicanernes forhold til disse begreber, og her har samarbejdet med kunstneren Bente Sloth-Møller været pragtfuldt. Hun har været med til at fortælle eleverne om mexicansk kultur og sætte eleverne i gang med at lave figurerne”, siger billedkunstlærer Michele Abreu i en pressemeddelelse.

3.b har knoklet, været udholdende, fantasifulde, øvet sig i at samarbejde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...