Skoleelever udstiller fantasifigurer i KunstPunkt

04. June Uddannelse

Forleden var der fernisering i ”Galleri UNG KUNST” i KunstPunkt i Augustenborg, hvor 3.b  fra Hørup udstiller otte figurer gennem de kommende uger.

Elevernehar siden marts lagt rigtig mange arbejdstimer i arbejdet med de flotte alebrijes. Alebrijes er i den mexicanske kultur drømmevæsener, hvor man i den mexicanske kultur mener, at mennesket har et åndeligt fællesskab med dyr, og at man i drømme kan forvandle sig til disse væsener  – nogle uhyggelige, næsten Artiklen fortsætter under annoncen

sonderborgnyt.dk/wp-content/uploads/2018/06/IMG_8260-300×225.jpg” alt=”” width=”300″ height=”225″ />monsterlignende, men alligevel farvestrålende og humoristiske, som også kendetegner mexicansk kunst og kultur.

Arbejdet med figurerne har været et led i et emne om livet og døden. Eleverne har haft fokus på begreber som tro, viden, tvivl og sorg.

“De sluttede emnet med mexicanernes forhold til disse begreber, og her har samarbejdet med kunstneren Bente Sloth-Møller været pragtfuldt. Hun har været med til at fortælle eleverne om mexicansk kultur og sætte eleverne i gang med at lave figurerne”, siger billedkunstlærer Michele Abreu i en pressemeddelelse.

3.b har knoklet, været udholdende, fantasifulde, øvet sig i at samarbejde.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...