Skolen i Virkeligheden leder efter fortælleglade ildsjæle

27. oktober 2020 Uddannelse

Hvis du kender en fortælleglad sønderborger, der elsker at kigge på fugle, er vild med at nørde aktier, bruger timevis på at farve garn eller noget helt fjerde, så vil ‘Skolen i Virkeligheden’ meget gerne høre fra en af jer.

Skolen i Virkeligheden er en non-profit webportal, som i dag har omkring 2200 tilbud, der hjælper skolelærere med at få deres elever med ud i virkeligheden eller få virkeligheden ind i skolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Portalen vil gerne have endnu flere med, og der er derfor godt nyt at hente til alle Sønderborgs bedste fortællere, selvudnævnte eksperter og originaler, for det er netop dem, skoleportalen er på udkig efter.

”De fleste har noget, de ved meget om, og som de brænder for at dele med andre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det gælder uden tvivl også i Sønderborg”, siger Thomas Rasmussen, der er projektleder hos Skolenivirkeligheden.dk.

”Vi leder med lys og lygte efter ildsjæle, nørder samt officielle eller selvbestaltede eksperter, som vil dele deres viden og entusiasme for et emne, et sted, en hobby eller deres job, og fortælle nysgerrige skolebørn om det”, siger Thomas Rasmussen i en pressemeddelelse.

Alt fra grønlandske juletraditioner til farveskift hos fladfisk

Det er veldokumenteret, at klasseundervisning, som suppleres med oplevelser i naturen, på kulturinstitutioner, virksomheder eller andre steder, giver varige læringsresultater og motiverer skolebørnene til mere læring. Det vil gøre stort indtryk på børnene og give dem en forståelse for, hvad skole og læring også kan være.

Artiklen fortsætter under annoncen

Den forståelse vil gavne dem senere i livet, når de for eksempel skal tage beslutninger om uddannelse og arbejde.

Derfor arbejder Skolen i Virkeligheden for, at skolebørn kan møde og lære af mennesker, som brænder for alt fra sociale medier og grønlandske juletraditioner til iværksætteri og farveskift hos fladfisk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Andre kommer ud på skolerne og fortæller børnene en historie, de har på hjerte. Måske er de pårørende til en misbruger eller kan fortælle om, hvordan det er at leve med angst.

“Vi tror på, at børn kan lære utroligt meget ved at møde lokale mennesker, der er oprigtigt optaget af et emne, som kan give dybde og perspektiv til de klassiske skolefag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og det glæder mig, at så mange lærere og pædagoger er enige i, at vi skal have virkeligheden på skemaet og lære af alle de lokale ildsjæle, som befinder sig rundt omkring i Danmark – derfor vi leder altid efter flere som har lyst til at gøre en forskel for børnene i deres lokalområder”, siger Thomas Rasmussen.

Kandidatgrad slet ikke nødvendig

Man behøver ikke at være professor i noget som helst for at være en del af Skolen i Virkeligheden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det allervigtigste er, at man kan formidle og fortælle om emnet. Om så det er en interesse for fiskeri, aktier, at lave honning, skateboarding, klippe collage eller bygge både. Eller måske har man en særlig historie, som man vil dele? Det vigtigste er, at man brænder for sit emne og kan fortælle om det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Entusiasmen frembringer en stor interesse hos børn, og får dem til at spidse ører – uanset emnet.

Det kræver nemlig ingen kandidatgrad at lære børnene en masse om den virkelighed som foregår udenfor klasselokalet og vise, at der er mange måder at være dygtig, klog og succesfuld på.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kræver i stedet engagement, og det håber Skolen i Virkeligheden at finde i Sønderborg.

Tilmelding på nettet:

Man kan tilmelde sig eller læse mere om blive ildsjæl på: Skolenivirkeligheden.dk

Fakta om Skolen i Virkeligheden:

Skolen i Virkeligheden er en non-profit organisation, som siden 2012 har arbejdet for at få skolebørn ud i virkeligheden – og virkeligheden ind i skolen – over hele landet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skolen i Virkeligheden er udviklet af Fredensborg Kommune.

Skolen i Virkeligheden er med 2.200 tilbud landet over Danmarks største Åben Skole-portal til grundskolen.

På Skolen i Virkeligheden kan lærere landet over booke oplevelser med ildsjæle, som vil dele deres nørderi med børn..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. april 2021 Uddannelse, Sønderborg

Økonomiudvalget skal se på hvordan flere uddannelser trækkes til Sønderborg

18. april 2021 Uddannelse

Der er igennem flere år arbejdet på at få flere uddannelser til kommunen og det er sket igennem forskellige råd og udvalg og i tæt dialog med områdets uddannelsesinstitutioner og virksomheder. I 2021 er der i den politiske debat i Folketinget og regeringen sat fokus på, at der skal være flere uddannelsespladser regionalt og lokalt […]

Læs mere...