Skolerne er klar til eleverne fra onsdag

11. april 2020 Uddannelse

På pressemødet lige før påske orienterede Statsministeren om den første, forsigtige fase af en genåbning af Danmark i forbindelse med Corona-pandemien. Genåbning af skoler og dagtilbud er vigtige faktorer i denne første fase, og i alle kommuner arbejdes der på højtryk for at blive klar. I Sønderborg Kommune har Børne- og Uddannelsesudvalget i dag godkendt genåbningsplaner for henholdsvis dagtilbud, skoler og SFO’er.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vores medarbejdere i både forvaltningen og på de enkelte institutioner gik straks efter meddelelsen fra Statsministeren i gang med at forberede genåbningen, og vi er i Børne- og Uddannelsesudvalget imponerede over og trygge ved den plan, der er foreligger. Planen bygger på de mange erfaringer, vi allerede har, fra kommunens arbejde inden for voksenområdet siden 8. marts. Det er vigtigt for os, at både forældre, børn og medarbejdere kan glæde sig til gensyn og genåbning i tryg forvisning om, at vi har taget alle de forholdsregler, som myndighederne har bedt os om”, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Claus Klaris i en pressemeddelelse.

Dagtilbud

Planen for dagtilbud lyder på, at der som udgangspunkt åbnes på onsdag med en daglig åbningstid fra kl. 8 til 14.30. Enkelte steder kan ikke nå det til onsdag, og her vil forældrene få direkte besked. Hvis der er behov for pasning derudover, vil dette kunne foregå efter de samme kriterier, som der også før påske var gældende for nødpasning. Åbningstiden er tilrettelagt for at sikre, at normeringen tilgodeser det enkelte barn, herunder kontakt til det samme pædagogiske personale.

Folkeskoler

Skolerne åbner ligeledes på onsdag. Denne dag begynder 4. og 5. årgang. Fra torsdag kan 2. og 3. årgang komme i skole og fredag kan eleverne i 0. og 1. klasse slutte sig til. Skolerne er åbne for alle klassetrin fra kl. 8 til 14, dog må de mindste hentes af forældrene fra kl. 13.

Nødpasning i SFO kan foregå efter kriterierne, som var gældende før påske.

Fravær registreres på normal vis.

Rengøring er i den kommende tid afgørende. Sønderborg Kommunes rengøringsenhed har allerede nu øget rengøringsniveauet i forhold til de retningslinjer, der er givet fra Sundhedsstyrelsen.

Førskole gennemføres normalt 1. maj for de børn, der skal i skole. Det justeres indtil videre til 10. maj for at sikre, at børnene ikke skal ind i nye grupper, forholde sig til nye omgivelser og nye rutiner.

Kløver-Skolen og specialklasserækkerne genåbner først fra mandag den 20. april. Her vil der også være nødpasning efter de kriterier, der var gældende før påske.

Nærmere oplysninger vedr. de enkelte skoler og dagtilbud findes på Nembarn, AULA.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk