Skolernes elevråd skal i workshop med hip-hop-kunstnere

26. september 2016 Sundeved
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Onsdag deltager elevrådsrepræsentanter fra 6.-9. klasse i de lokale folkeskoler i en workshop om demokrati og medborgerskab: Demokrati fordi….

Workshoppen ledes af et par danske hip hop kunstnere, RAPOLITICS-coaches, der vil lave en fed, inspirerende og interaktiv rap-workshop.

Som ung i Danmark har man mange muligheder for at engagere sig i samfundet – og det er vigtigt, at vi alle bidrager til fællesskabet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hiphop-kulturen er global og lokal modkultur, der henter næring ved at være i opposition, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Rappen tilbyder en global generation af kritiske unge med usikre fremtidsudsigter et ståsted, et talerør og et fornyet håb om forandring.

Samfundsbevidst politisk rap kan engagere, motivere og mobilisere.

Fire workshops

Kl.

Artiklen fortsætter under annoncen

08-11 på Nørreskov-Skolen og Augustenborg Skole.

Kl. 12-15 på Nydamskolen og Hørup Centralskole.

Formålet er at sætte fokus på elevernes medbestemmelse, at eleverne trænes i demokratiske processer og uddannes til at leve i samfund med rettigheder og pligter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herved opnås ikke blot demokratisk dannelse af eleverne, men samtidig også bedre trivsel og gladere elever, der tager medejerskab for deres uddannelse, medborgere og samfund.

Aktive og engagerede elever er en stor ressource for den enkelte skole da de bidrager til et godt skolemiljø, skaber gejst og engagement.

Det er første skridt på vejen til et aktivt medborgerskab.

Arrangementet er et samarbejde mellem Ungdomsskolen og House of Citizenship.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

 .

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Økonomiudvalget skal høre om antallet af SOSU-afskedigelser

17. april 2021 Erhverv

I en analyse fra FOA sættes der fokus på kontrasten mellem antallet af afskedigelsessager og de rekrutteringsmæssige udfordringer i forhold til at rekruttere personale inden for social- og sundhedsfagene. Analysen peger også på, at sygdom er den klart mest hyppige årsag til afskedigelsessager – 6 ud af 10 af afskedigelsessagerne blandt FOA´s medlemmer skyldes sygdom. […]

Læs mere...