SkriveCup-finalen på Statsskolen

12. april 2019 Uddannelse

Fredag middag blev SkriveCup-finalen på Statsskolen sat i gang og her går det ud på at omskrive et stykke eksisterende dansk litteratur til en mere nutidig form. Ikke nok med at der skulle ord ned på papir – de skulle også fremlægges på kreativ vis.

Der var flere krav lagt ind: Nemlig at det skal handle om kærlighed og kærlighedstemaet skal være tydeligt. Der skal også tages et tydeligt afsæt i originalteksten – og så skal fremførelsen vise tydelig faglighed, formidles godt og have originalitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Helt som i X-Factor er der tre dommere, som skal bestemme, hvilke to hold, der gør det bedst.

Dagens vinder skal møde vinderen af den SkriveCup, der tidligere er holdt skolen – og den bedste fra det møde skal videre til landsfinale i Aarhus.

Holdet fra 1 d bød på en rap-version af H.C. Andersens: Danmark, mit Fædreland.

Lige så nutidig var fremlæggelsen af H.C. Andersens Kærestefolk samt Toppen og Bolden, hvor 1 f lagde ud med chat og også mobilsnak – helt de unges verden. Kontakten via mobilsnak og chat blev ind imellem skiftet ud med møder i den virkelige verden – og dér var intet, som man kunne drømme om.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samme tema var blev behandlet af 1 b og det blev et digt, som Lea slap fri fra scenen.

Dukkehjemmet

Henrik Ibsens mesterværk, Et dukkehjem var valget hos 1 u – hvor Nora gør sig fri af båndene til kæresten, da hun møder kærligheden.

Malet af Guld – det er titlen på en sang, som 1 a/e har skrevet ud fra H. C. Andersens Kærestefolkene og også Toppen og Bolden.

Emil Aarestrup skrev engang Angst og den historie havde 1 y taget under behandling.

Dagens vinder er 1 a/e og de kom i finale mod 1 e, der også havde ladet tankerne og kreativiteten omskrive Aarestrups Angst om til en nutidig og poetisk version. Andenpladsen gik til 1 f.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dagens vinder kom i finalekamp mod 2 e, der vandt første afdeling af Statsskolens SkriveCup.

Vinderen af de to blev 2 e – som skal en tur til Aarhus, når der er landsfinale.

Statsskolen har tidligere vundet SkriveCup-DM.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
21. marts 2023 112, Gråsten

Politiet efterforsker mulig voldtægt i Gråsten

21. marts 2023 112

Politiet modtog lørdag aften en anmeldelse om en mulig voldtægt begået i Gråsten og de har i den forbindelse været på stedet og iværksat en efterforskning for at undersøge, om der er foregået et strafbart forhold. Det skriver politiet i en mail til SønderborgNYT. Politiet har endnu ikke afsluttet efterforskningen og har derfor på nuværende […]

Læs mere...