Skyttebrødrene med nyt program til kongeskydning

4. maj 2013 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Traditionen tro skal Borgerforeningens Skyttebrødre have skudt sig ind på årets skyttekonge den 8. juni og som noget ganske nyt bliver der trykket på aftrækkeren fra morgenstunden, når der er drukket fælles morgenkaffe i Sønderborg Skyttekreds klubhus på Skydebanevej.

Klokken 10.30 udråbes den ny skyttekonge og så går det ellers afsted mod midtbyen i bus, hvor de gæve skytter mødes med Sønderborg Pipes and Drumms og Sønderborg Garden ved Mølleparken Plejecenter. Når flaget er hejst er der musik fra de to orkestre og skytterne får hilst på de ældre mennesker, der bor på plejecentret, inden der sættes kurs mod byens Rådhus.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi har rykket rundt på vores tidsplan, så vi kommer gennem Perlegade, mens der er folk i byen, siger formand Tage Christensen fra Borgerforeningen. Og det er et festligt syn at se skytterne komme gennem gaden for fuld musik og iført deres galla-klæder. Fornemmelsen er, at der skal marcheres med samme præcision og alvor, som når Sergentskolen kommer gennem byen. Men der skal ikke kigges ret længe, inden man tydeligt ser, der er tale om en festdag og ikke en pragtpræstation i militær punktlighed og akkuratesse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Æresgæsten venter

På Rådhuset modtages skytterne af borgmester Aase Nyegaard og årets æresgæst, Christoffer Brodersen, i Byrådssalen. Når der er skålet samles skytterne på Rådhustorv, hvor der overrækkes medaljer, inden deltagerne igen samles på rækker og geled og marcherer gennem Perlegade, hvor der holder en bus og venter ved Jyske Bank.

Trut i hornene

Klokken 12:45 blæser Jagthornsblæserne i hornene og det er starten på frokosten i Kulturhuset-Skyttehuset på Kær, der varer et par timer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter frokosten skal der atter skydes.

Gæster velkomne

Skyttebrødrene byder gæster velkomne i Kulturhuset-Skyttehuset fra klokken 15 – og blot man er fyldt 16 år, så kan man deltage i Dame- og Herreskydningen, hvor der er præmier at hente. De yngre årgange bliver heller ikke snydt. Der skydes med luftgevær i to rækker. En for de 6-10 årige og en til de 11-15 årige.

Altså er der udsigt til en hyggelig eftermiddag blandt skyttebrødre i deres eget Kulturhuset-Skyttehuset på Kulhuse i på Kær.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

15. april 2024 Politik, Sønderborg

Oprensningen af Himmark Strand kom et skridt nærmere

15. april 2024 Politik

Regeringen har netop aftalt at sætte 550 millioner kroner af til oprydningen af de danske generationsforureninger. Aftalen sikrer en solid finansiering til første fase af regionernes fortsatte arbejde med oprydningerne, og en af dem er Himmark Strand på Als. Det er et vigtigt skridt, der baner vejen for, at oprydningen på Nordals kan komme i […]

Læs mere...