Slaget om Dybbøl ruller lige nu i Prag

25. april 2013 Kultur

Hele skuespillerholdet, 150 statister og et 100 mand stort filmhold i fuld gang med optagelserne til Ole Bornedals tv-serie og spillefilm om 1864.

Det sker på et gammelt russisk militærområde i udkanten af Prag i Tjekkiet, som gør det ud for de sønderjyske skanser, hvor slaget stod.

Dybbøl Mølle – blev skudt i sænk i 1864.

– Efter næsten tre års forberedelse, hvor jeg har levet med et kæmpe galleri af karakterer fra 1864 på papiret, så er det fantastisk at mærke, hvordan de alle udfolder sig i deres rette element. Kostumerne og kulisserne er unikke, og skuespillerne leverer hver dag pragtpræstationer, der gør dramaet intenst og levende, siger manuskriptforfatter og instruktør Ole Bornedal i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

På rollelisten er blandt andre Pilou Asbæk, Søren Malling, Søren Pilmark, Nicolas Bro og Søren Sætter-Larsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juli 2021 112, Sønderborg

Vand fra branden hos Omnicom forurener Ulkebøldam

29. juli 2021 112

Slukningsarbejdet af branden hos Omnicom på Stødagervej i Sønderborg gør, at en del af vandet fra brandslukningen er endt i Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam er forurenet, og lige nu arbejder miljøfolk og beredskab på at minimere forureningen. Cirka halvdelen af Ulkebøldam er forurenet. Årsagen til forureningen er, at en del af vandet, der er […]

Læs mere...