Slaget om Dybbøl ruller lige nu i Prag

25. april 2013 Kultur

Hele skuespillerholdet, 150 statister og et 100 mand stort filmhold i fuld gang med optagelserne til Ole Bornedals tv-serie og spillefilm om 1864.

Det sker på et gammelt russisk militærområde i udkanten af Prag i Tjekkiet, som gør det ud for de sønderjyske skanser, hvor slaget stod.

Dybbøl Mølle – blev skudt i sænk i 1864.

– Efter næsten tre års forberedelse, hvor jeg har levet med et kæmpe galleri af karakterer fra 1864 på papiret, så er det fantastisk at mærke, hvordan de alle udfolder sig i deres rette element. Kostumerne og kulisserne er unikke, og skuespillerne leverer hver dag pragtpræstationer, der gør dramaet intenst og levende, siger manuskriptforfatter og instruktør Ole Bornedal i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

På rollelisten er blandt andre Pilou Asbæk, Søren Malling, Søren Pilmark, Nicolas Bro og Søren Sætter-Larsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. august 2022 112, Sønderborg

12 bilister blitzet ved Nybøl Skole

9. august 2022 112

I denne og den kommende uge er politiet på skolestartskampagne og i den forbindelse har ATK mandag målt bilernes hastighed ved Nybøl Skole. I alt 12 bilister havde for travlt, så de får en kedelig hilsen fra os, skriver politiet på Twitter. Mandagens hurtigste bilist kørte 69km/t i en 50zone og den hastighed udløser dagens […]

Læs mere...