Slaget om Dybbøl ruller lige nu i Prag

25. april 2013 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Hele skuespillerholdet, 150 statister og et 100 mand stort filmhold i fuld gang med optagelserne til Ole Bornedals tv-serie og spillefilm om 1864.

Det sker på et gammelt russisk militærområde i udkanten af Prag i Tjekkiet, som gør det ud for de sønderjyske skanser, hvor slaget stod.

Dybbøl Mølle – blev skudt i sænk i 1864.

– Efter næsten tre års forberedelse, hvor jeg har levet med et kæmpe galleri af karakterer fra 1864 på papiret, så er det fantastisk at mærke, hvordan de alle udfolder sig i deres rette element. Kostumerne og kulisserne er unikke, og skuespillerne leverer hver dag pragtpræstationer, der gør dramaet intenst og levende, siger manuskriptforfatter og instruktør Ole Bornedal i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

På rollelisten er blandt andre Pilou Asbæk, Søren Malling, Søren Pilmark, Nicolas Bro og Søren Sætter-Larsen.

25. februar 2024 Politik, Sønderborg

SF sætter John Brandt i spidsen til kommunalvalget

25. februar 2024 Politik

SF Sønderborg har på et opstillingsmøde enstemmigt valgt John Brandt som spidskandidat til det kommende kommunalvalg, der finder sted i november 2025. John Brandt er 31 år, bor i Sønderborg, og arbejder som kirketjener i folkekirken. Han er tidligere forperson for LGBTQ+ Sønderborg, hvor han har været med til at stifte foreningen og arrangere Sønderborgs […]

Læs mere...