Slaget ved Dybbøl markeres torsdag

17. april 2013 Kultur

Torsdag markerer Hærens Sergentskole 149 års dagen for Slaget ved Dybbøl. Tyske og danske enheder deltager i paraden og marcherer sammen gennem byen.

Højtideligheden indledes kl. 08:00 med flaghejsning ved Dybbøl Mølle, som gennemføres af de jyske landsoldater i historiske uniformer. Den samlede paradestyrke marcherer fra Sønderborg Kaserne kl. 09:10 til fællesgravene.

Kransenedlægningen ved fællesgravene på Dybbøl Banke gennemføres kl. 10:00.

I paradestyrken deltager Slesvigske Musikkorps, et dansk fanekommando, et dansk æreskommando med ca. 30 officers aspiranter fra Hærens Sergentskole, et tysk fanekommendo og et tysk æreskommando med en deling soldater fra den tyske sergentskole i Delitzsch.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter kransenedlægningen marcherer paradestyrken fra Dybbøl Banke, gennem byen til kasernen, med Slesvigske Musikkorps i spidsen.

Om aftenen holdes mindegudstjeneste i Sct. Marie kirken kl. 19:00 med prædiken af provst Lorenz P. Christensen hvor alle er velkomne. Efterfølgende er der sammenkomst i kasernens gymnastiksal, hvor tilmelding er nødvendig. Årets gæstetaler i gymnastiksalen er Forsvarsminister Nick Hækkerup.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk