Slagteriet i Blans skal vokse – men det er på en trist baggrund

Danish Crown. Pressefoto
Danish Crown. Pressefoto
18. april 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

På griseslagteriet i Blans kan de over 1.000 medarbejdere se frem til at få omkring 100 nye kollegaer og investeringer på minimum 100 millioner kroner over de kommende to år. Det skrev Danish Crown i en pressemeddelelse tidligere på dagen.

“Det er selvfølgelig dejligt, der kommer 100 nye arbejdspladser her i området, men de kommer på en trist baggrund, som er, at koncernen lukker slagteriet i Ringsted. Der er løbende moderniseret på slagteriet i Blans og det er måske det, der er vores held”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter sommerferien skal der slagtes 4.000 grise mere i Blans hver uge, fordi koncernen har besluttet at indstille slagteriet i Ringsted til lukning. 1200 medarbejdere har mistet deres job.

“Når det gælder fremtiden, så må vi bare håbe, det bliver bedre, at der kommer flere grise til slagterierne. Men der er adskillige landmænd, som har skruet ned for deres pruduktion”.

Investeringerne i Blans understreger, at slagteriet har en nøglerolle i at understøtte Danish Crowns nyåbnede baconfabrik i Rochdale og i at understøtte Danish Crowns strategi om at løfte afsætningen af forædlede produkter, så den samlede værdi af de grise, Danish Crowns ejere leverer til slagterierne, kan øges, skriver koncernen.

27. maj 2024 Erhverv, Sydals

Generalforsamling: SONFOR fortalte om milliardinvestering og honorarstigning

27. maj 2024 Erhverv

Der var flere emner på bordet til SONFORs generalforsamling i BC Syds lokaler i Mommark og generalforsamlingen var for første gang nogensinde åben for borgerne i Sønderborg, som jo er kunder i firmaet. “I SONFOR har vi sidste år håndteret 71.859 tons affald og heraf er 54,4 procent genanvendt”, sagde bestyrelsesformand Ellen Trane Nørby, som […]

Læs mere...