Slesvigsk Parti afleverer underskrifter – strålebehandlingen skal tilbage til Flensborg

22. februar 2019 Politik

På mandag afleverer repræsentanter fra Slesvigsk Parti 2.500 underskrifter til fordel for genindførelsen af tilbuddet om strålebehandling i Flensborg til danske patienter i grænselandet.

Regionsrådsformanden Stephanie Lose og formanden for sundhedsudvalget Poul-Erik Svendsen vil tage imod underskrifterne.

”Vi er glade for at regionspolitikerne vil tage imod os og ikke mindst de 2.500 underskrifter, som vi gennem de seneste måneder har indsamlet i Sønderjylland. Vores underskriftsindsamling har mødt opbakning i befolkningen, der ønsker det nære behandlingstilbud, der eksisterer lige på den anden side af grænsen”, siger Gösta Toft fra Slesvigsk Parti i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han var Slesvigsk Partis spidskandidat til regionsrådsvalget i 2017 og er initiativtager til underskriftsindsamlingen.

I 2016 besluttede Regionsrådet for Region Syddanmark at afskaffe tilbuddet om strålebehandling i Flensborg for at opnå en besparelse på 1,1 mio. kroner, selvom ikke færre end 3000 patienter benyttede denne mulighed mellem 1998-2016.

Det svarer til, at i alt 90 procent af de sønderjyske patienter valgte den nærliggende mulighed over grænsen.

For syd- og sønderjyske kræftpatienter har det siden betydet, at de nu må pendle den lange vej til Vejle eller Odense for at modtage strålebehandling. Det har store menneskelige og økonomiske omkostninger for patienterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med de 2.500 underskrifter vil vi opfordre Regionsrådet til at genindføre tilbuddet om strålebehandling i Flensborg til danske patienter.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. april 2023 Sport, Sønderborg

SønderjyskEs håndboldherrer vandt på Sjælland

1. april 2023 Sport

Fredag aften skulle SønderjyskEs forsøge at fortsætte den gode stime af gode håndboldkampe på en svær udebane i Nordsjælland hvor de med en sejr kunne holde fast i muligheden for en plads i slutspillet. Sejren kom i hus og det på overbevisende facon efter resultatet 29-36. Vi var bagud med 6-5 midt i første halvleg, […]

Læs mere...