Slesvigsk Parti skriver: Nu har vi chancen – En Destination Sønderjylland med alle fire sønderjyske kommuner

17. april 2019 REGIONALT

Slesvigsk Partis byrådsmedlemmer Carsten Leth Schmidt, Haderslev  Erwin Andresen, Aabenraa  Stephan Kleinschmidt,  SønderborgJørgen Popp Petersen, Tønder, skriver:

Turismeerhvervet bidrager til vækst og udvikling i Sønderjylland. Og med vores særlige dansk-tyske kulturarv har vi en hel unik profil i forhold til andre turismeregioner. Derfor mener vi, at de fire sønderjyske kommuner skal arbejde sammen om at udvikle turismen i vores landsdel i en stærk Destination Sønderjylland med alle fire sønderjyske kommuner som fuldgyldige medlemmer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Aabenraa, Sønderborg og Haderslev indgik i 2015 et turismesamarbejde under Destination Sønderjylland. Tønder kommune tilsluttede sig i begrænset omfang og valgte samtidigt at indgå et samarbejde med Destination Sydvestjylland.

En ny lov om erhvervsfremme betyder bl.a., at turismefremmeindsatsen nu skal samles i færre destinationsselskaber og at en kommune kun kan have engagement i ét destinationsselskab.

I forlængelse heraf har medlemskommunerne i Destination Sydvestjylland valgt at gå nye veje og Tønder kommune har underskrevet en hensigtserklæring om et muligt fremtidigt kompagniskab med Fanø og Esbjerg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men Tønder Kommune kunne også vælge at tilslutte sig Destination Sønderjylland og derved indgå i et fælles og stærkt sønderjysk turismesamarbejde. Og det vil vi gerne invitere Tønder kommune til at gøre.

Vi vil derfor arbejde for, at vi sammen med sekretariatet for Destination Sønderjylland får synliggjort fordelene ved en fælles sønderjysk destination og at bestyrelsen i Destination Sønderjylland tager kontakt til Tønder kommune for at indgå i en konstruktiv dialog. Samtidig opfordrer vi Tønder kommune til at definere sine forventninger til Destination Sønderjylland om et samarbejde, som kan danne grundlag for en egentlig forhandling.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Carsten Leth Schmidt, Haderslev

Erwin Andresen, Aabenraa

Stephan Kleinschmidt,  Sønderborg

Jørgen Popp Petersen, Tønder

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. august 2021 Erhverv, Sønderborg

På lørdag er der Sommerfest på Bryggertorvet

2. august 2021 Erhverv

Nova Data er igen initiativtager til et brag af en Sommerfest på Bryggertorvet i Sønderborg, hvor først Michael Vogensen og derefter Downtown Dynt giver koncert. Brygertorvet er pladsen mellem Føtex og Nova Data. “Når det både er Michael Vogensen og Downtown Dynt, der spiller, så skyldes det, at ESET, som er et firma, der leverer […]

Læs mere...