Slut med at gymnasieelever køber færdiglavede eksamensopgaver fra Fixminopgave.dk

23. maj 2018 Uddannelse

Fixminopgave.dk skal omgående stoppe med at sælge opgave- og eksamensbesvarelser.

Det har Forbrugerombudsmanden meddelt virksomheden, og sagen bliver nu indbragt for Sø- og Handelsretten.

Forbrugerombudsmanden forbyder virksomheden Fixminopgave.dk at sælge opgave- og eksamensbesvarelser til elever på de gymnasiale uddannelser. Forbrugerombudsmanden har bedt virksomheden om at give tilsagn om at stoppe med at sælge opgavebesvarelser, men virksomheden har ikke underskrevet tilsagnet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor bliver sagen nu indbragt for domstolene, skriver Forbrugerombudsmanden i en pressemeddelelse.

Det krænker almene samfundshensyn, når virksomheden fixminopgave.dk tilbyder at skrive opgaver for elever på de gymnasiale uddannelser. Forbrugerombudsmanden vurderer, at det er i strid med god markedsføringsskik.

Det er efter lovgivningen forbudt for eleverne at aflevere besvarelser af eksamensopgaver, der er skrevet af en anden. Fixminopgave.dk tjener dermed penge på at sælge et produkt, som man ikke må anvende, og hvor eleverne risikerer bortvisning fra eksamen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forbrugerombudsmanden har derudover vurderet, at salg af eksamensopgaver og andre skriftlige opgaver på de gymnasiale uddannelser modarbejder formålet med de offentligt finansierede uddannelser og eksamener.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. januar 2022 112, Sundeved

Hurtigt styr på skorstensbrand

27. januar 2022 112

Torsdag eftermiddag var der brand i en skorsten på et stråtægt hus på Blansskov ved Blans. “Vi fik hurtigt styr på branden, som fik lov til at brænde ud”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen til SønderborgNYT.  

Læs mere...