Små æsker med info og opgaver skal få skoleelever til at vælge Det Blå Gymnasium

2. februar 2021 Uddannelse

I uge fem begynder introkurserne for 8. klasses elever i Sønderborg Kommune. Formålet med kurset er, at eleverne bliver præsenteret for de forskellige ungdomsuddannelser.

I år bliver det dog lidt anderledes end normalt, idet det foregår virtuelt, skriver Det Blå Gymnasium, som derfor har grebet opgaven lidt anderledes an, så eleverne ikke blot møder skolen på skærmen.

”Vi har designet en lille æske med undervisnings- og informationsmaterialer, som vi sender hjem til alle 850 elever, og som kommer til at indgå i den case, som de skal arbejde med på Det Blå Gymnasiums introkursus. Og der er lidt forarbejde, da eleverne meget gerne skal have hentet et par apps”, fortæller rektor på Det Blå Gymnasium, Dorthe Milling Stjernholm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er skolens køkkenpersonale, som har pakket de mange æsker, og som løbende kører ud og afleverer dem i elevernes postkasser i takt med, at hver skole har introkurset.

Køkkenleder Preben Bünning Biel siger: ”Vi savner at have med de unge mennesker at gøre, og normalt får vi jo lov til at lave lækker mad til eleverne, når de er på introkursus på skolen. Derfor glæder det os, at vi kan være med til at sende en hilsen hjem til dem.”

Det er gymnasiets undervisere i faget Afsætning, som eleverne møder på introkurset. Casen, som eleverne skal arbejde med, handler om augmented reality, som mange børn sikkert kender fra Pokemon GO, men som også er en teknologi, der kan anvendes på mange andre måder til for eksempel kommunikation og markedsføring.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
17. oktober 2021 Kultur, Sønderborg

Mark & Christoffer underholder til Alsingergildets 75 års jubilæum

17. oktober 2021 Kultur

Det alsiske dialektselskab Alsingergildet fylder 75 år i år. Jubilæet fejres med en koncert søndag den 7. november med pigekor og duoen Mark & Christoffer. Jubilæumskoncerten holdes på Sønderborg Teater og indledes med noget så sønderjysk som kaffebord. Det serveres i Sønderborgsalen på Hotel Sønderborg Strand. Ud over kaffebord og dobbeltkoncert får gæsterne også underholdning […]

Læs mere...