Sø ved Broager reddet fra landmands gylle-udslip

8. juni 2013 Uncategorized

En hurtig og effektiv indsats af et halvt hundrede frivillige brandmænd forhindrede i går, at en beskyttet sø ved Skodsbøl nær Broager blev forurenet med gylle.

En beboer alarmerede miljøvagten i Sønderborg og fortalte, at der løb gylle ud fra en mark og ned i en afløbsrist. To miljøvagter kunne kort efter konstatere, at gyllen via en rørlagt bæk var på vej mod den fredede sø.

Frivillige brandmænd fra Sønderborg, Egernsund, Broager, Vester Sottrup og Ullerup blev sat ind, men først da en tredje pumpe blev sat ind, lykkedes det at få bremset og renset gyllen op.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Uden den opringning fra den årvågne beboer, var det ikke lykkedes at stoppe gyllen, siger Else Libach Hansen, leder af landbrugsafdelingen i Sønderborg Kommune.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Kultur, Gråsten

Deltager- og publikumsrekord ved Oldtimerløbet

30. maj 2023 Kultur

Oldtimerløbet Pinselørdag i Gråsten samlede rekordmange køretøjer, 1.200 af forskellig slags. Opgørelsen viser nu, at det også blev til en publikums-rekord. Flere end 4.500 gæstede ringriderpladsen i Gråsten og de blev serviceret af 137 frivillige. Det er 700 flere gæster på pladsen end nogensinde. “Vi har i den grad grund til at takke lokalbefolkningen – […]

Læs mere...