Sø ved Broager reddet fra landmands gylle-udslip

8. juni 2013 Uncategorized

En hurtig og effektiv indsats af et halvt hundrede frivillige brandmænd forhindrede i går, at en beskyttet sø ved Skodsbøl nær Broager blev forurenet med gylle.

En beboer alarmerede miljøvagten i Sønderborg og fortalte, at der løb gylle ud fra en mark og ned i en afløbsrist. To miljøvagter kunne kort efter konstatere, at gyllen via en rørlagt bæk var på vej mod den fredede sø.

Frivillige brandmænd fra Sønderborg, Egernsund, Broager, Vester Sottrup og Ullerup blev sat ind, men først da en tredje pumpe blev sat ind, lykkedes det at få bremset og renset gyllen op.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Uden den opringning fra den årvågne beboer, var det ikke lykkedes at stoppe gyllen, siger Else Libach Hansen, leder af landbrugsafdelingen i Sønderborg Kommune.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juni 2022 Tour de France, Sønderborg

Symfoniorkestret spiller for Tour de France-tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange. “Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og […]

Læs mere...