Socialdemokraterne: Husk udvikling i landsbyerne

4. juni 2013 Debat Skrevet af: Ole Kæhler

Af byrådskandidat Karsten Wohlgemuth, Socialdemokraterne:

Socialdemokraterne er talsmænd for, der også skal udvikles i de mindre byer indenfor kommunen. Og det kan meget passende være gennem børneuniverser, fordi de hjælper med at holde fast i livsnerven i de mindre samfund.

Jeg ser væsentlig større tryghed ved tidssvarende tilbud med kvalitet fra det offentlige, end jeg ser ved private tilbud på børneområdet.

Jeg mener, det er langt bedre, Sønderborg Kommune satser på selv at tilbyde undervisning i de mindre byer, fremfor at give pladsen til private tilbud. Det er uden tvivl billigere, fordi Sønderborg Kommune skal jo alligevel have skoleborde og stole til de elever, der sendes i de private tilbud. Hvis en friskole drejer nøglen om en torsdag, så skal eleverne kunne møde i en kommunal skole om fredagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Trygheden ved kommunale skoler i landsbyerne kan sikre liv i de små gader og vil også give borgerne endnu mere at stå sammen om. Selvom der er herligt i de mindre samfund, så kan netop mangel på tilbud til børn få folk til at flytte.

Socialdemokraterne mener, at det fortsat skal være skønt i landsbyerne. For både voksne og skolebørn. Derfor skal landbyerne konstant udvikles.