Socialudvalgsformanden: Robotstøvsugere er noget fis

18. oktober 2013 Debat

Socialudvalgsformand Jørgen Jørgensen, SF, skriver:

Robotstøvsugere er noget fis!

Det kom jeg til at sige. En udtalelse jeg er blevet kritiseret for. Og med rette. Men min udtalelse ikke var en fordømmelse af robotstøvsuge som sådan, men det at visse kommuner har erstattet praktisk hjemmehjælp med en robotstøvsuger. Det er noget fis.images

Artiklen fortsætter under annoncen

Som politiker bliver vi nødt til at have holdning til den fremtidige brug af velfærdsteknologi. Ikke kun til robotstøvsugere, men hele paletten med spiserobotter, vaskerobotter, telemedicin, videoskærme, intelligente senge, gps’erne m.v.

Velfærdsteknologien er kommet for at blive. Det bør vi glæde os over. Men det kræver at teknologien ikke bruges som en spare-øvelse, men som en hjælp til at supplere, ikke erstatte, kontakten og omsorgen.

Det skal føre til en bedre ældrepleje på de ældres betingelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Brug af velfærdsteknologi skal altid være et tilbud, ikke tvang. Altså et tilbud, som, for den ældre, giver mening og tryghed.

Så længe det er tilfældet, er det mit indtryk, at rigtig mange ældre og pårørende, er positive over for brug af teknologien.

Det samme er jeg, men teknik skal bruges med omtanke og beslutningen om at bruge den skal tages sammen med den ældre.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2021 Samfund, Sønderborg

Sådan kommer du over Alssund når Kong Christian Xs Bro er lukket i uge 42

25. september 2021 Samfund

Rustbehandling er forklaringen på, at Kong Christian Xs Bro lukkes helt i efterårsferien, altså uge 42. Der er noget uopsætteligt rustarbejde, som skal laves og det medfører en total sandblæsning og maling af broklapperne. Når arbejdet går i gang kan hverken gående, cyklister eller bilister kan komme over broen. I perioden kan cyklister og gående […]

Læs mere...