Sød musik imellem virksomheder og studerende

8. oktober 2019 Uddannelse

SDU legede den store Kirsten Giftekniv og havde inviteret studerende og virksomheder til en hyggelig tête-à-tête i forbindelse med Matchmaking Engineering Event i Alsion.

17 virksomheder og over 150 studerende deltog tirsdag fra klokken 15 til 17 i Matchmaking Engineering Event arrangeret af SDU Sønderborg. Og allerede i forbindelse med velkomsttalen ved leder af Center for Industriel Elektronik, Thomas Ebel, stod det klart, at arrangementet ville blive en succes, for de fremmødte stod næsten på tæerne af hinanden i et tætpakket auditorie.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter Thomas Ebels velkomsttale, fik virksomhederne mulighed for at gøre sig til over for de studerende vi af en kort præsentation. Og det gjorde de. Én af virksomhederne var Beckhoff Automation ApS.

“Vi investerer over 3,5 millioner euro i talenter og studerende som jer. For vi har brug for jer”, lød det fra virksomheden.

Salgstalen gik åbenbart rent ind, for da der efterfølgende var mulighed for at netværke, så var der trængsel ved Beckhoff Automations stand.

Jonas Kampp, som læser Mechatronics på femte semester ved SDU i Sønderborg var en af dem, som havde fattet interesse for virksomheden:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er en utrolig spændende, skræddersyet pakke de har til studerende. Selvom deres afdeling i forhold til hardware ligger placeret i Tyskland, så kunne jeg godt blive fristet til at søge om et praktikophold”.

I løbet af de to timer, blev der etableret masser af kontakter imellem virksomheder og studerende, både i henhold til studiejob, projektsamarbejde og praktikophold.

Næste store indsats fra SDU Sønderborgs side i bestræbelserne på at få universitetsverdenen og virksomheder til at mødes bliver den 4. november, hvor Alsion nok engang slår dørene op i forbindelse med MCI Industry Day.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her får virksomhedsrepræsentanter lejlighed til at snakke med forskere fra MCI og Center for Industriel Elektronik. Forskerne vil fremvise deres kompetencer og fortælle, hvordan de kan hjælpe virksomheder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. oktober 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 Debat: Hvad er Fælleslistens mission?

26. oktober 2021 KV21

Byrådskandidat Søren Østergaard, Fælleslisten, skriver: For nogen tid siden kunne man læse at antallet af opstillede lokallister var i tilbagegang, hvilket formentlig er det rigtigt. Fælleslisten i Sønderborg har være mere levedygtige end mange andre, og vores historie går da også længere tilbage en mange andres. Den første borgerlige fællesliste blev dannet i de tre […]

Læs mere...