Sønderborg – det sikre valg af studieby

27. april 2021 Uddannelse

Hvert år skal tusindvis af unge til at vælge uddannelse og dermed også vælge, hvilken studieby de vil studere i. Men hvad er det egentlig, der betyder noget for de kommende studerende i valget af studieby?

I en undersøgelse er det blandt andet tryghed, billige boliger og faglighed. Her ligger Sønderborg med en 9 plads flot i svinget, og er derfor igen i år med på top 10 over de bedste studiebyer i Danmark 2021, skriver Studentum dk i en pressemeddelelse.

I en undersøgelse lavet af Studentum.dk, er fagligheden en vigtig faktor for unges valg af studieby. I Studentum.dk’s undersøgelse, er parametret ‘Faglighed’ vurderet ud fra det faglige miljø, kvaliteten af undervisningen, samt det sociale miljø på uddannelsesstederne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her indtager Sønderborg en flot 4. plads og udover de gode uddannelsessteder i byen, er det også de billige boliger, der gør byen til en god studieby. En bolig koster i gennemsnit 60 kroner pr kvadratmeter i Sønderborg, hvilket sætter byen på en anden-plads over billigste boliger i Danmarks studiebyer.

Som ung studerende er økonomien vigtigt for ens studieliv, hvorfor Sønderborg er en oplagt by at bo og studere i.

En tredje vigtig grund til de unges valg af studieby er trygheden i byen. Ifølge Studentums undersøgelse, er trygheden vigtig for den unge studerende, så de kan tage til og fra studie, samt tage ud om aftenerne med studievennerne i trygge rammer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Tryghed er i undersøgelsen målt ud fra antal volds-, indbrud-, og seksualforbrydelser samt antal cykeltyverier. I 2019 var der kun 108 indbrud og kun 69 seksualforbrydelser i Sønderborg, hvilket er lavt sammenlignet med listens andre byer. De tre parametre ‘Faglighed’, ‘Billig bolig’ og ‘Tryghed’ er derfor nogle af de helt afgørende grunde til, at Sønderborg er det sikre valg af studieby for kommende studerende.

Hos studentum.dk er vi stolte over at kunne kårer Årets Studieby i Danmark for tredje år i træk. Formålet har fra starten af været at hjælpe de unge videre i deres uddannelsesrejse. Aarhus og København står oftest alene på listen, når unge overvejer studieby, men Danmark har mange flere byer at byde på. Derfor har vi lavet et overblik, hvor unge kan blive klogere på, hvilke studiebyer der matcher netop deres behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er nemlig ikke nødvendigvis de største byer, der viser sig at være det rigtige valg, som man også kan se i Årets Studieby 2021”, fortæller Tine Dührr,  kommunikationschef på studentum.dk.

Her er Danmarks 10 bedste studiebyer 2021: Aarhus, Aalborg, København, Odense, Vejle, Bornholm, Esbjerg, Kolding, Sønderborg og Randers.

Kilde: Studentum.dk.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Kom med til genforeningskoncert på Rønhaveplads

18. maj 2021 GF2020

På lørdag kan du komme til udendørs koncert med Steffan Grarup og Jesper Hindø, som spiller en times koncert på Rønhaveplads lørdag den 22. maj 2021 klokken 13. Steffan Grarup er pianist og Jesper Hindø er kontrabassist, og de spiller et blandet repertoire med dels nogle numre fra deres kirkerepertoire og nogle gode danske sange, […]

Læs mere...