Danmark skal være blandt de bedste lande i verden at starte, udvikle og skalere virksomheder i. Sådan lyder regeringens vision i den nye nationale iværksætterstrategi. For at nå målet har regeringen og de store danske fonde indgået et samarbejde, der skal identificere og styrke iværksættermiljøer også udenfor de store byer. Her får Bitten & Mads Clausens Fond, SDU og Sønderborg Kommune en vigtig rolle.
Det skriver Bitten og Mads Clausens Fond i en pressemeddelelse.
”I Sønderborg har vi en helt unik styrkeposition i kraft af tech-uddannelserne på universitet, de grønne ambitioner i Project Zero og de markedsførende globale virksomheder. Tilsammen giver det et stærkt udgangspunkt for at skabe innovative startups til fremtiden. Så vi er glade for at være en del af den nationale iværksætterstrategi, da det også betyder at der bliver adgang til national funding af projekter her i området”, siger Per Have, der er bestyrelsesformand for Bitten & Mads Clausens Fond.
Blandt det, der særligt kvalificerer Sønderborg, er den indsats, der bliver lagt i at gøre området CO2 neutralt i 2029, og at der er et universitet med et innovativt, teknisk sigte.
“Netop indsatser indenfor den grønne omstilling spiller en stor rolle i den nationale iværksætterstrategi, så her kommer erfaringerne og indsigterne om energioptimering via Project Zero i spil. Det er helt sikkert noget af det, der skal være med til at tegne den fremtidige indsats på iværksættersiden”, forklarer Lars Tveen, som også peger på alt det, der er sket på SDU de senere år.
“Vi har arbejdet intensivt på at styrke netop den tekniske del af campus med fokus på innovative, bæredygtige startups, så vi har et meget solidt udgangspunkt for at skabe fremtidens succeser. Så det er både oplagt og glædeligt, at netop Sønderborg er tænkt aktivt ind i den nationale iværksætterstrategi”, siger dekan Henrik Bindslev.
Et stærkt iværksættermiljø er afgørende for at udvikle fremtidens erhvervsliv og arbejdspladser, så man kan fastholde og tiltrække indbyggere; noget alle kommuner har brug for. Men når regeringen har kigget mod Sønderborg i den nationale iværksætterstrategi, handler det også om, at man har prioriteret områder, hvor man har et godt samarbejde på tværs af det offentlige og det private.
”I Sønderborg Kommune er vi nok uofficielle danmarksmestre i at samarbejde på tværs af kommune, fonde, uddannelse og virksomheder. Vi har skabt synlige resultater ved at løfte i flok, både ved at bygge motorvej, universitet og havnefront. Så vi vil naturligvis også stå side om side om innovativt iværksætteri på SDU, for det er gennem samarbejdet, vi fremtidssikrer vores attraktive område. Samtidig vil vi gennem Vækstrådet styrke kommunens iværksætterindsats inden for turisme, handel og servicefag”, siger borgmester Erik Lauritzen.