Sønderborg får en international børnehave

21. juni 2016 Uddannelse

Den Internationale Skole i Sønderborg er inde i en rivende udvikling med stigende elevtal. Mange af forældrene til eleverne er udlændinge, der for en kortere eller længere periode arbejder i en virksomhed i Sønderborgområdet. På internationale skoler er undervisningen tilrettelagt efter faste principper, der går igen på skoler verden over. Det gør det lettere at skifte skole, og det er en stor fordel for de erhvervsnomader, der har hele verden som arbejdsplads.

Artiklen fortsætter under annoncen

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

I den engelsktalende del af verden er der tradition for børnehaver, hvor der foregår en egentlig undervisning af børnene. Det er der ikke tradition for i Danmark, men det ikke desto mindre noget, som internationale jobpendlere efterspørger – også i Sønderborg. Derfor har Sønderborg Kommune besluttet, at gå ind i et samarbejde med Den Internationale Skole i Sønderborg om at oprette en international børnehave.

Den internationale børnehave i Sønderborg bliver en del af Børnehaven Engelshøj på Engelshøjgade i Sønderborg. Der bliver plads til 10 børn i alderen tre til seks år. Sonderborg International School bliver garant for, at undervisning i børnehaven lever op til det faglige niveau, der forventes i en international børnehave. Derfor bliver førskolelæreren – Preschoolteacher – ansat på Sonderborg International School.

Den daglige undervisning kommer til at foregå kl. 8-13, og i den øvrige tid indgår børnene i de almindelige aktiviteter i Børnehaven Engelshøj.

Der åbnes for tilmelding af børn mandag den 27. juni 2016 kl. 12.00. Tilmelding skal ske på Sønderborg Kommunes hjemmeside. De 1o pladser fordeles efter “først til mølle-princippet”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk