Sønderborg Friskole: Flere end 80 børn meldt ind

16. februar 2015 Uddannelse

Søndag formiddag var der igen mulighed for at få sine børn indskrevet på Sønderborg Friskole, der nu har fået sat et enkelt bord op i lokalerne i det tidligere Teknikum.

Lone Hauch Jepsen og Irene Birk Reinkvist er galde for at flere end 80 børn skal på Sønderborg Friskole.

Lone Hauch Jepsen og Irene Birk Reinkvist er galde for at flere end 80 børn skal på Sønderborg Friskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi vil være her fra klokken 11 på søndage fremover, så interesserede kan komme en tur forbi og kigge – og meget gerne melde deres børn ind”, siger Lone Hauch Jepsen, der sammen med Irene Birk Reinkvist er med i skolebestyrelsen. De to ildsjæle har fulgtes hele vejen fra idé og frem til i dag.

Over 80 meldt ind

“Godt 80 børn er skrevet ind i Sønderborg Friskole og det er pragtfuldt”, siger Lone Hauch Jepsen til SønderborgNyt.

“Men selvfølgelig vil vi da gerne nå op over 100”, siger Irene Birk Reinkvist.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undervisningen i fokus

2011_DSC_8562“Ideen Sønderborg Friskole er på ingen måde en protest imod folkeskolerne i Sønderborg. Men derimod et supplement, hvor der ses lidt anderledes på selve læringen”, siger Irene Birk Reinkvist til SønderborgNyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

På Sønderborg Friskole hænger leg og læring uløseligt sammen.

“Gennem leg får børn lyst til at lære og når vi giver hver enkelt elev plads til at fordybe sig i det, der nu fanger ham eller hende, så kommer der meget viden med ind”, siger de to ildsjæle.

Det sociale

På Sønderborg Friskole vil der blive brugt tid og kræfter på at sikre, at hver eneste elev og hver eneste ansat trives og har det godt. De første skridt i den retning bliver at finde en skoleleder, der brænder for skolens ideer – og sammen med skolelederen skal der ansættes lærere, pædagoger og andre, der kan være med til at gøre skoledagene til gode oplevelser for børnene.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og allesammen skal have mod til at eksperimentere med undervisningen, så den bliver så god, spændende og fangende som overhovedet mulig”, siger Irene Birk Reinkvist.friskole

Undervisningen på Sønderborg Friskole bygges op omkring kvartalsvise hovedemner, således at børnene får tid til fordybelse. Gennem aftaler med lærerteamet får børnene medbestemmelse på, hvilke afgrænsede dele af hovedemnerne, de vil arbejde med i de tre værksteder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herved får børnene ejerskab i egen læring, en forståelse for vigtigheden af at kunne afgrænse et emne og en forståelse for indre sammenhænge i hovedemnet.

Vi vil gribe børnenes lyst til læring.

Lyder det spændende, så klik på Sønderborg Friskoles hjemmeside.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...