Sønderborg Friskole har fundet balancen

13. oktober 2015 Uddannelse

Første kvartal på Sønderborg Friskole er nu overstået. Den første tid er brugt på at danne relationer og finde en struktur, der passer til børnegruppen. For at bevare de nære relationer har vi blandt andet opdelt børnene i fire mindre grupper. Til hver gruppe er tilknyttet en kontaktlærer. Årets gang på skolen opdeles i perioder på 4-6 uger. Hver periode lægges ud med en inspirationsuge, hvor vi tager et tema op, som i den kommende periode bruges som basis for både grundtid og projektundervisning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her er Irene Birk Reinkvist dengang tilløbet tiol Sønderborg Friskole var splinternyt.

Her er Irene Birk Reinkvist dengang tilløbet til Sønderborg Friskole var splinternyt.

Det skriver Sønderborg Friskole i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

En nyvalgt bestyrelse på Sønderborg Friskole tog efter en måned beslutningen om at indsætte Irene Birk Reinkvist som konstitueret leder. Inden efterårsferien var vi så heldige at kunne ansætte to nye lærere, Thomas Hansen og Anne Elmelund, samt pædagog Martin Eckhaus, der indtil nu har fungeret i huset som vikar. Samtidig har vi ansat Gisela Hansen som morgenåbner til at byde børnene velkommen i morgenstunden.

Irene Birk Reinkvist er uddannet ingeniør og har indtil ansættelsen fungeret som formand for bestyrelsen, hvor hun har været med til det store arbejde med at starte friskolen. Hun har stået i spidsen for såvel den administrative og økonomiske del af processen, samt den visionære del omkring den projektorienterede undervisningsform.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nye i personalerækken

Thomas Hansen er uddannet på Den Frie Lærerskole i Ollerup, og er derfor præget af det levende og frie skolemiljø. Han har blandt andet tidligere arbejdet på en efterskole, hvor rollespil er benyttet som undervisningsmetode.

Sønderborg Friskole.

Sønderborg Friskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

Anne Elmelund er uddannet lærer fra UC Syddanmark i Haderslev. Hun har erfaring fra folkeskolen og har senest arbejdet som underviser på Asylcenter Sønderborg. Nøgleordene for Annes undervisningsform er anerkendelse og trivsel.

Martin Eckhaus er uddannet pædagog med speciale i børn og medier. Han har 6 års undervisningserfaring fra ungdomsskolen, samt folkeskolen. Martin er professionel gamer og forstår at implementere læring igennem spilleverdenen og den projektorienterede undervisningsform.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gisela Hansen er udadvendt med godt humør og har i flere år arbejdet med børn såvel i dagplejen som i institutionsverdenen.

For det samlede personaleteam se Personalet

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...