Sønderborg Friskole har plads til flere elever

17. august 2015 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Sidste mandag slog Sønderborg Friskole dørene op for 53 forventningsfulde børn og der er plads til flere, som synes at den alternative, projektorienterede underviosning lyder spændende.

Friskolens bestyrelse fortæller, at skolen er kommet flot i gang med skoleåret.

“Første uge er gået med projekter, der har til hensigt at opbygge et solidt fundament af relationer børn og  voksne imellem. Overordnet tema for de to første uger er fællesskab”, siger Lone Hauch Jepsen, pædagog og stifter. Så skulle nogle forældre overveje at melde deres søn eller datter ind, så er det klart en fordel at gøre det kvikt, så han eller hun er med i hele introforløbet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Friskole definerer sig selv som et forældredrevet alternativ til folkeskolen. Undervisningsstrukturen er bygget op som et fleksibelt læringsmiljø, hvor der er plads til at hver enkelt barn lærer i eget tempo. Den tætte kontakt til skolens personale vægtes meget højt.

Nul lektier

Børnene har fleksibel mødetid mellem 8.00- 8.30 og skoledagen slutter ligeledes mellem 13.30- 14.00. Herefter er der fritidsdel for børn til og med det fyldte 13. år. Altså er friskolen ikke en heldagsskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skolen har valgt at være lektiefri, men opererer til gengæld med en forberedelsestid i skoletiden for børnene, som skal bruges til at forberede sig til projekterne. Her igennem vil børnene få den nødvendige grundundervisning, som knytter sig til de forskellige projekter.

Lone Hauch Jepsen og Irene Reinkvist er to af ildsjælene bag Sønderborg Friskole.

Lone Hauch Jepsen og Irene Reinkvist er to af ildsjælene bag Sønderborg Friskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

Grundundervisningen planlægges som sammenhængende problemløsning i forhold til de tværfaglige og aldersintegrerede projekter.

Kom og kig

For interesserede er der altid mulighed for rundvisning og for indskrivning.

Kontakt gerne bestyrelsen på 6165 6538 for nærmere aftale.

25. april 2024 112, Sønderborg

Brand i grillbaren Hos Jesper

25. april 2024 112

Onsdag aften ved 23-tiden var der brand i grillbaren Hos Jesper tæt ved Rutebilstationen. “Der var nogle unge gutter, som havde ringet til mig og sagt, at det røg fra grillbaren, så jeg skyndte mig herhen”, siger Jesper Sørensen til SønderborgNYT. Da han åbnede døren væltede røgen ud og han skyndte sig at lukke igen […]

Læs mere...