Sønderborg: Hver tredje på kontanthjælp er klar til at passe et job

13. oktober 2015 Uddannelse

I Sønderborg er det næsten 30 procent af kontanthjælpmodtagerne, der er parate til at tage et job, mens det i Hedensted kun er 14,5 procent. Der er stor forskel på, hvor jobparate kommunerne mener, at kommunens kontanthjælpsmodtagere er.jobcenter

Mens for eksempel Sønderborg mener, at næsten hver tredje af kontanthjælpsmodtagerne i kommunen er umiddelbart i stand til at påtage sig et arbejde, så mener Hedensted Kommune, at kun cirka hver syvende af kontanthjælpsmodtagerne er i stand til at passe et arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det viser tal, som TV SYD har fået fra Dansk Arbejdsgiverforening.

“Det hænger måske sammen med, at vi har en meget høj beskæftigelsesprocent. Kun 2,5 procent er ledige i Hedensted Kommune. Så de kontanthjælpsmodtagere, der er tilbage, er ofte de svageste”, siger Hans Christian Knudsen, chef for beskæftigelse i Hedensted Kommune, til TV SYD.

I Aabenraa mener kommunen, at hver fjerde kontanthjælpsmodtager er klar til job. I Haderslev og Tønder er det hver sjette, der er jobklar.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...