Sønderborg mister to Blå Flag

2. juni 2015 Sundeved

Selvom badevandet lever fuldt op til kravene, så mister badestrandene ved Fynshav Syd og Købingsmark i år deres Blå Flag. Det skyldes, at enkelte prøver, der blev taget for ét og fire år dengang viste en smule for høje tal for Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”blå flag” width=”160″ height=”86″ />henholdsvis Intestinale enterokokker og E-coli-bakterier. For begge strandes vedkommende var der tale om enkeltstående udsving, da samtlige øvrige målinger foretaget i perioden 2011-2014 viste, at badevandet levede fuldt op til de standarder, der kræves for at opnå betegnelsen ”Udmærket kvalitet” og dermed det Blå Flag.

”Virkeligheden er, at vandet ved både Fynshav Syd og Købingsmark er lige som det skal være, og i høj grad lever op til kravene for at få et Blåt Flag. At et par enkelte prøver viser forhøjede værdier over en fireårig periode kan skyldes, at en båd har hældt indholdet fra toilettet i vandet eller at der er blevet registreret et udslip af forurening fra et andet forbipasserende fartøj. Derfor er det ærgerligt, at de to strande i år ikke kan hejse det Blå Flag”, siger Ebbe Enøe, der er afdelingsleder i Land og Natur.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk