Sønderborg Produktionshøjskole hjælper til med Aprilfestival

16. april Uddannelse

Det kræver mange hænder, at gøre Aprilfestival til en succes.

Teaterfestivalen, der 23. – 30. april 2017 fylder alle kroge af Sønderborg med professionelt børne- og ungdomsteater, er kommet på undervisningsskemaet på KUU Sønderborg, Den kombinerede Ungdomsuddannelse på Sønderborg Produktionshøjskole.

Det sikrer ikke blot relevant og praktisk tilgang til uddannelsen – det tilføjer også festivalen noget af den frivillige arbejdskraft, der får et så stort arrangement til at lykkes.

Opgaverne er varierede og talrige. De skal blandt andet udstyre og udsmykke festivalens hovedkvarter på Sønderborghus. De timer, de derudover lægger på festivalen, vil være meritgivende og tælle som undervisning på skolen. Elevernes underviser, Patricio Soto, sikrer opgavernes relevans, og at det matcher elevernes faglige og personlige evner.

Faglig relevans

“Aprilfestival passer fint til vores linjes faglige indhold. Eleverne får en oplevelse ved at arbejde praktisk med stoffet både i undervisningen og under selve festivalen. De mærker, at kultur er sjovt. Hertil kommer hele det sociale aspekt med at lære at samarbejde om store opgaver. Vi synes, at det er vigtigt, at de får ind under huden, hvor vigtigt det er at arbejde med frivilligt arbejde: både fordi det gavner det enkelte menneske socialt og fordi det styrker ens cv”, siger Patricio Sotoi en pressemeddelelse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...