Sønderborg Statsskole bliver Team Danmark Uddannelsespartner

30. oktober 2021 Uddannelse
Ole Kamp Hansen. Foto: Lene Esthave
Ole Kamp Hansen. Foto: Lene Esthave

Statsskolen er udpeget som Team Danmark Uddannelsespartner, fordi skolen arbejder målrettet med at skabe gode vilkår for unge, som gerne vil kombinere en gymnasial uddannelse med at dyrke sport på eliteniveau.

”Det er et kæmpe klap på skulderen for det arbejde vi har lavet. Vi har arbejdet målrettet på at forbedre vilkårene for eliteidrætsudøvere i Sønderborg Kommune. Samarbejdet med Team Danmark giver os adgang til det netværk og de yderligere ressourcer, der findes hos Team Danmark, hvilket vil være med til styrke vores tilbud”, siger rektor Ole Kamp Hansen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

For at blive Uddannelsespartner ved Team Danmark, skal en skole have et stort fokus på eliteidrætsudøverne og de særlige vilkår disse har.

På Sønderborg Statsskole er der udviklet et tilbud i samarbejde med de relevante idrætsforeninger i byen, Sønderborg Kommune og Sønderborg Talentakademi.

Statsskolen samler alle eliteidrætsudøverne i én klasse, for at skabe et eliteidrætsmiljø, og har knyttet et eliteidrætsteam til eleverne. Teamet skal hjælpe eleverne med at balancere uddannelse og idræt, samt styrke samarbejdet med idrætsforeningerne til gavn for de unge eliteidrætsudøvere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eleverne har fri to morgener om ugen, så de kan træne i egen klub, restituere eller samle op på skolearbejdet.

”Vi arbejder desuden målrettet med at give eliteidrætseleverne life-skills, der kan hjælpe dem med at jonglere uddannelse, idræt, fritid, venner og alt det andet, som et ungdomsliv også indeholder”, siger Ole Kamp Hansen.

Eliteidrætstilbuddet på Sønderborg Statsskole er både for elever med Team Danmark godkendelse, og for elever uden Team Danmark godkendelse, som dyrker idræt på et højt niveau, bruger meget tid på deres sport og ønsker en studentereksamen.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Corona-smittede er stabilt – men højt

6. december 2021 COVID-19

Mandagens tal for antallet af personer i Sønderborg Kommune, som gennem den seneste uge er konstateret smittede med Corona er 294 – og det er ikke nævneværdigt flere eller færre end gennem de seneste dage. “Det ser ud til, at smitten har stabiliseret sig – men på et højt niveau. I lyset af den generelle […]

Læs mere...