Sønderborg styrkes som universitetsby

1. december 2022 Uddannelse
Aftalepartnerne skriver under. Foto SDU
Aftalepartnerne skriver under. Foto SDU

Sønderborg Kommune har sammen med Syddansk Universitet, Linak Holding A/S, Danfoss og Region Syddanmark indgået partnerskabsaftaler om Center for Industriel Mekanik, CIM, og Center for Industriel Elektronik, CIE.

Nu laves der et tilsvarende partnerskab omkring Center for Industriel Software, CIS, mellem partnerne Sønderborg Kommune, Syddansk Universitet, Linak Holding A/S og Bitten & Mads Clausen Fond. Med deltagelsen i partnerskabsaftalen for Center for Industriel Software forpligter Sønderborg Kommune sig til at yde tilskud til blandt andet at støtte erhvervsfremme- og iværksættermiljøer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgmester Erik Lauritzen er meget glad for det nye partnerskab, der vil styrke erhvervslivet i Sønderborg Kommune, som det var tilfældet med oprettelsen af CIM og CIE. Så glad, at han dukkede op til Vækstrådets Business Event, hvor der skulle deles priser ud:

”Jeg kommer for at dele den gode nyhed, som det er, at vi netop har underskrevet aftalen om, at der skal komme et Center for Industriel Software på SDU I Asion”, sagde borgmesteren til de godt 200 erhvervsfolk, der var samlet på BC Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Samtidig blev der sendt en pressemeddelelse ud og i den siger borgmesteren:

”Ved at indgå i Center for Industriel Software understøtter Sønderborg Kommune det lokale erhvervsliv, og vi deltager i partnerskabet med erhvervsudviklingsaktiviteter blandt andet inden for innovation, videndeling og videnopbygning og anvendelse af ny teknologi. Det nye partnerskab er et væsentligt led i at udføre Byrådets Vision, der på den ene side har fokus på Sønderborg Kommune som en attraktiv og stærk uddannelsesby, der uddanner kvalificerede medarbejdere til områdets virksomheder. Lige så væsentligt er det, at partnerskabet sikrer, at Sønderborg Kommune kan fastholde et stærkt erhvervsliv og tiltrække og fastholde den relevante arbejdskraft i kommunen”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Center for Industriel Software skal styrke softwareområdet med nye diplom- og civilingeniøruddannelser inden for Software Engineering og softwareteknologi. Med CIS vil Syddansk Universitet i Sønderborg have dybe fagligheder og tilhørende uddannelser på elektronik, mekanik, mekatronik og software. Det vil give et sammenhængende sæt af kompetencer inden for fagområder, hvor kommunens virksomheder er verdensførende på blandt andet automation, e-mobilitet og energieffektivitet.

Penge i kassen

Artiklen fortsætter under annoncen

Tilskuddet fra Sønderborg Kommune til Center for Industriel Software er på i alt 16 millioner kroner, som fordeles med to millioner om rådet gennem otte år fra 2023 til og med 2030. Byrådet har i forbindelse med partnerskabsaftalen solgt sin ejerandel af Alsion til Bitten og Mads Clausen Fond samt LINAK for 63,5 millioner kroner.

Første viceborgmester, Stephan Kleinschmidt, er meget tilfreds med, at Center for Industriel Software vil gavne fortællingen om Sønderborg som uddannelsesby med et godt studie- og erhvervsmiljø.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Med etableringen af CIS styrkes Sønderborg Kommune som en universitetsby med et højt fagligt niveau, der gør, at vi – sammen med de andre, attraktive uddannelser i Sønderborg-området – kan tiltrække studerende fra hele landet og udlandet. Tiltrækning og fastholdelse af uddannelser er essentielle for Sønderborg Kommune, og vi taler om uddannelser, der skal matche det lokale erhvervslivs styrkepositioner. Partnerskabet viser endnu en gang, at vores fælles arbejde for at skabe et interessant og spændende studiemiljø i Sønderborg, der kan konkurrere med de større uddannelsesbyer, er lykkedes”, siger han.

Driften og den daglige ledelse af Center for Industriel Software skal varetages af Syddansk Universitet i Sønderborg.

Venstre takker for samarbejdet

Ellen Trane Nørby fra Venstre, har også sendt en mail i anledning af den gode nyhed. Og hun skriver:

’På byrådsmødet onsdag godkendte vi, at Sønderborg Kommune tiltræder en partnerskabsaftale med Syddansk Universitet i Alsion, LINAK Holding A/S og Bitten & Mads Clausen Fond for at etablere Center for Industriel Software i Sønderborg’.

’Det bliver rigtigt godt – og tak for aftalen og samarbejdet – lige som oprettelsen af tidligere partnerskaber, så håber jeg, at det vil være med til at sikre vækst og udvikling i Sønderborg’.

’Også tyskstudiet og andre humanistiske uddannelser skal vi fortsat kæmpe for placeres i Sønderborg’.

’Og vi skal samtidig sikre stærkt samarbejde med UC SYD om at placere bioanalytiker, filial af sygeplejerskeuddannelsen og andre vigtige uddannelser i Sønderborg’.

’Den kamp fortsætter vi i Venstres byrådsgruppe.

’Kommunaldirektør Tim Hansen skal have stor tak og ros for et stærkt arbejde for at få aftalen på plads’.

’Alt i alt rigtig godt for området’.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...