Sønderborg takkede udsendte soldater ved Flagdagen

5. september 2016 GALLERIER
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

Kommunaldirektør Tim Hansen stod for velkomsten til Flagdagen, hvor soldater, der har været – og er udsendt – bliver hædret . – og som et ekstra krydderi på dagen, så blev der delt medaljer ud til veteraner, der har været sendt ud efter 1948.

Tom Hansen er glad for, at der også skulle afsløres en sten til ære for udsendte, der har været afsted efter 1948.

Tom Hansen er glad for, at der også skulle afsløres en sten til ære for udsendte, der har været afsted efter 1948.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Tak til alle Jer, der er kommet her på Rådhustorvet”, sagde Tim Hansen til både soldater og pårørende.

“Der er stadig brændpunkter i Mellemøsten og i Afrika. Der er vi”, siger Tim Hansen, der selv er tidligere officer.

“Der er også uro på Krim, hvor Putin rasler med sablerne, så der er en grund til, at vi har et forsvar og soldater”, sagde kommunaldirektøren.

“Det glæder mig, at det ikke alene er soldaterne, der skal have medalje. Familienetværket uddeler medaljer til børn af udsendte. Det synes jeg er rigtigt godt”, siger Tim Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flagdagen er også til ære for politibetjente, redningsmandskab, nødhjælpsarbejdere og andre, der sendes ud af staten eller andre.

Flyvermusik på Rådhustorvet

Når det er noget med militæret, så hører der også musik til. Og derfor sad Flyverhjemmeværnets Musikkorps klar med deres instrumenter, der blev brugt før og under arrangementet.

Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen sagde blandt andet:

“I Sønderjylland har vi en forsvarshistorie, der ikke må glemmes. Vi markerer den 18. april, som er datoen for Slaget på Dybbøl. Vi mindes også afslutningen på Første Verdenskrig og Befrielsen den 4. maj”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her gives der medalje for 60-året for Hans Christian Petersens første udsendelse.

Her gives der medalje for 60-året for Hans Christian Petersens første udsendelse.

“Nu er der også Flagdagen, hvor vi hædrer soldater og andre, der er sendt ud og dem der har været det”, siger han og tilføjer:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal blive ved med at blande os i tingene ude i Verden og bidrage til, at gøre Verden til et bedre sted”.

Efter Erik Lauritzens tale blev der delt medaljer ud – og en af dem er til en veteran, der blev sendt ud for 60 år siden.

“Hans Christian Petersen. Du er 84 år nu og har været udsendt tilbage i ’50erne. Du uddannede dig i militæret og havde også en tid på Sergentskolen i Sønderborg. På et tidspunkt stoppede du og blev landmand – og det var et godt valg, synes jeg – og du har hele tiden været en del af hjemmeværnet, hvor du stadig er med”, siger Erik Lauritzen. Iøvrigt fik hans datter, der kom  til verden i 1956 også overrakt Børnemedaljen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi oplevede frygt og lærte meget

Seniorsergent M. Ipsen har været udsendt flere gange til både det tidligere Jugoslavien og til Irak.

Seniorsergent M. Ipsen fortalte om det at være "derude".

Seniorsergent M. Ipsen fortalte om det at være “derude”.

“Og jeg er sikker på, at alle jer, der var på Cypern også har prøvet at være bange. der skete jer jo ikke noget, men det vidste i ikke, mens i var der”, sagde han og fik sagt, at det er dejligt at se Dannebrog vejre netop i dag den 5. september.

“Vi, der har været ude, har alle følt afsavn og vi har mistet kammerater. Jeg kan huske, at inden jeg sov, så lå jeg tænkte på familien og også på, hvad der mon kunne ske i morgen”, sagde seniorsergenten i sin  tale.

” Udtrykket Oh my God hører vi tit, når der er lang kø i supermarkedet, når bilbatteriet er fladt, når internetforbindelsen er røget eller Pokemon smutter fra os”, siger M. Ipsen.

Efter hans udsendelser til krigsområder, så er hans syn på tingene forandret.

“I Irak blev vi beskudt med raketter og jeg slap med nød og næppe i sikkerhed. 24 raketnedslag på to minutter. Da jeg så ødelæggelserne, sagde jeg Oh my God”.

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 58)

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk