Sønderborg Varme vil vide om kommunen er klar til at ekspropriere

Der skal fjernvarmerør til Nybøl og V. Sottrup. Arkivfoto: Kommunen
Der skal fjernvarmerør til Nybøl og V. Sottrup. Arkivfoto: Kommunen
23. maj 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Der skal lægges fjernvarmeledninger til Nybøl og Vester Sottrup og derfor har Sønderborg Varme bedt om Sønderborg Kommunes tilkendegivelse af, hvorvidt  man er indstillet på at foretage ekspropriation. Ekspropriation kan vise sig nødvendig for at sikre, at der kan lægges transmissionsledninger til områderne, hvis der ikke kan indgås en frivillig aftale mellem grundejere og Sønderborg Varme.

”I første omgang prøver vi at lave aftaler af frivillighedens vej med de grundejere, som kommer til at lægge jord til, men kan det ikke lade sig gøre, så er vi i Økonomiudvalget enige om, at der vil ske en ekspropriation”, siger borgmester Erik Lauritzen i forlængelse af udvalgsmødet.

Artiklen fortsætter under annoncen

”I Økonomiudvalget var der enighed, men i Natur, Klima og Miljøudvalget stemte Kristian Bonefeld fra Venstre imod. Om der vil være enighed i Byrådet, det må tiden vise”, siger borgmesteren.

22. juni 2024 Politik, Sønderborg

Venstre mener der er brug for flere penge til det tekniske område

22. juni 2024 Politik

”Der et område, hvor der administrativt er brug for et løft, og det er på det tekniske område, hvor målsætningen om bosætning, flere studieboliger, byfornyelse og løft af vores by og landsbyområder, grøn og bæredygtig omstilling og vækst i vores virksomheder i kommunen, forudsætter, at der er ansatte til at håndtere byggesager, Augustenborg Masterplan, grønne […]

Læs mere...