Sønderborgs 10. klasser og EUC Syd flytter næppe sammen

20. marts 2018 Uddannelse

Det er helt nødvendigt, at 10. klasserne rettes mod erhvervslivet. Derfor støtter Lederne Venstres forslag om at flytte 10. klasse ud på erhvervsskolerne.

“Der er akut brug for, at flere unge vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. Derfor er det helt rigtigt set at knytte 10. klasse langt tættere til erhvervsuddannelserne sådan som Venstre foreslår”, siger Henrik Bach Mortensen, direktør hos Lederne.

I Sønderborg har byrådet for år tilbage leget med tanken om at flytte 10. klasse ind på EUC Syd.

“Men så skulle 10. klasse styres af EUC Syd og ikke politisk og derfor sagde vi i byrådet nej”, siger socialdemokrat Jesper Kock til SønderborgNYT.

Han er og har gennem en årrække være med i Børne- og Uddannelsesudvalget.

“Så vi har arbejdet meget med en glidende overgang og har et tæt samarbeje med EUC Syd”, siger Jesper Kock.

Når en folkeskoleelev vælger at tage 10. klasse, så er det ikke ensbetydende med, at målet absolut skal være en håndværkeruddannelse.

“Jeg ser 10. klasse som et modningsår, hvor den unge prøver at finde ud af, hvad han eller hun vil – og derfor skal alle muligheder være åbne”, siger Jesper Kock.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...