Sønderborgs folkeskoler gør alt for få uddannelsesparate

13. september Uddannelse

Det er nye tal fra Undervisningsministeriet, der viser, at Sønderborg er den kommune i Syd- og Sønderjylland, der vurderer flest elever i 8. klasse til ikke at være klar til at komme ind på en ungdomsuddannelse.

Vurderingen af, om en elev vil være i stand til at gennemføre en ungdomsuddannelse, starter i 8. klasse. Her bedømmer lærerne elevernes sociale og personlige kompetencer, som sammen med karaktergennemsnittet er afgørende for, om eleven vurderes egent til en ungdomsuddannelse, oplyser TV Syd.

Der kræves et karaktergennemsnit på minimum 4, før man kan vurderes parat til en ungdomsuddannelse.

På landsplan vurderes 28 procent af alle elever i 8. klasse ikke at være egnet til optagelse på den ungdomsuddannelse, de ønsker at komme ind på. I Sønderborg er tallet 35 procent.

“Jeg synes, tallene er alt for høje, og vi skal have knækket kurven hurtigst muligt”, siger Tage Petersen, næstformand i Børne- og uddannelsesudvalget.

Tage Petersen har ingen forklaring på hvorfor så mange elever i Sønderborg Kommune ikke opfylder kravene til at blive vurderet parat til en ungdomsuddannelse.

“Det er selvfølgelig karaktererne, men det er også de sociale og personlige kompetencer, der ikke er helt ok”, siger Tage Petersen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...