Sønderborgs minister fortalte om et liv med politik

12. september 2016 Politik

Efter at viceborgmester Aase Nyegaard havde introduceret Sønderborgs minister, Ellen Trane Nørby, blev der berettet om et liv med politik og det med at kæmpe for det, som man tror på.

Ellen Trane Nørby kommer rigtigt meget rundt i landet – og mandag aften var hun på hjemmebane i Sønderborg i ministerbilen, der allerede har trillet så meget, at der skal bestilles en ny.

Først sagde Aase Nyegaard:

“Det er jo fantastisk, der er en kvinde fra Sønderborg, der er minister og jeg synes tit, der er få kvinder i politik. Især i vores byråd”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her havde Ellen Trane Nørby løsningen:

“Det er egentlig så enkelt, hvis der er kvinder, der mener, vi har for få kvinder i politik, så må de jo stille op”.

Og sådan har det været for Ellen Trane Nørby i mange år.

“Det er så dejligt nemt at sidde foran fjernsynet og kloge sig på både fodbold og politik, men skal det nytte noget, så man rulle ærmerne op og gøre noget”, sagde ministeren for børn, undervisning og ligestilling. Hun fortæller til elever og forældre, som er samlet på Det Blå Gymnasium i Sønderborg, at hun i sin gymnasietid ikke havde noget idé om, at hun en dag blev minister.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fodbold hittede

“Det var kunst, kultur og fodbold, der fyldte og jeg blev da også træner for et pigehold. De havde svært ved at finde trænere”, sagde Ellen Trane Nørby. På et tidspunkt blev hun også vikelt ind i noget elevrådsarbejde.

“For mig er politik at engagere sig i samfundet. Og det sagtens være som fodboldtræner og eleverne her på Det Blå Gymnaium kan jo glæde sig over, at det faktisk er muligt at få Mads Langer til at komme og spille her”, sagde Ellen Trane Nørby.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det handler om at turde drømme og så ellers tage arbejdstøjet på – og der er mange, der bruger energi på at gøre vores samfund stærkt. Det er dét, som det handler om”, siger Ellen Trane Nørby, der har haft en periode som ordfører for Venstre på Christiansborg, inden hun blev minister efter det seneste folketingsvalg.

“Dengang jeg var ordfører, ville jeg gerne have siddet for bordenden og kunnet bestemme. I dag kan jeg, at det var rigtigt godt, jeg fik samlet en masse erfaringer fra jobbet som politisk ordfører”, sagde hun. Hun forklarede, at det handler om at kæmpe for sine sager – og tabe nogle af dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

“De kampe, som du taber, dem lærer du rigtigt meget af”.

Minister på lånt tid

“Et ministerjob er altid på lånt tid og det er vigtigt at have det for øje. Embedsmændene bliver, men vi andre kan vælgerne smide på porten, når der er valg”, sagde den midlertidige minister.

“Og derfor kæmper jeg for de ting, som jeg tror på. Det er vigtigt for mig, fordi det gør det lettere at bære, hvis vælgerne ikke stemmer på mig ved det næste valg”.

Hun fortæller, at hvert femte barn i folkeskolen får ar for livet netop i skolen, hvor de bliver mobbet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis ikke vi stopper det, så svigter vi”, sagde Ellen Trane Nørby.

Gode råd til de unge

“Tænk ikke så meget på eksamen og den karakter, som censorerne giver jer. Deres karakter er jo bare et tal. Den vigtige karakter, det er den, som i er”, sagde undervisningsministeren. Hun har lagt mærke til, at rigtigt mange unge stresser i ræset efter de maksimale karakterer.

“Du skal give dig selv lov til at blive vildledt en gang imellem. Det lærer du rigtigt meget af”, sagde ministeren og løb ud til TV2 Nyhederne, der holdt foran Det Blå Gymnasium. Efter at have været live på Nyhederne, skyndte ministeren sig ind bag i sin slidte ministerbil.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk