Sønderborgs pengeinstitutter har været på energi- og klimakursus

18. august 2020 Samfund

Pengeinstitutterne i Sønderborg-området spiller en vigtig rolle i Sønderborgs omstilling til et CO2-neutralt samfund i 2029 og derfor har ProjectZero, i et samarbejde med blandt andet filialdirektør Dorthe Lykke Jørgensen fra Arbejdernes Landsbank, lavet et kursusforløb, for at styrke privat-kunderådgivernes inddragelse af energi og klima i boligrådgivningen.

Knap 50 privat-kunderådgivere fra pengeinstitutterne har allerede været på kursus i juli og august måned, hvor de er blevet introduceret til konkrete værktøjer som kan hjælpe med at give boligejerne overblik over boligens energimæssige tilstand og mulige forbedringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørn Kjeld Andresen, indehaver af JKA Arkitekter, var med til at holde kurserne og svarede på spørgsmål fra de interesserede rådgivere og han mener, at pengeinstitutternes deltagelse i klimaomstillingen er vigtig:

“Bankerne spiller en vigtig rolle i forbindelse med både huskøb og renoveringer. Køberen eller boligejeren skal fra start have input og informeres om muligheden for at energirenovere. Selvom bankerne ikke skal være eksperterne på det område, er det stadig vigtigt, at de får en grundviden omkring de mulige energimæssige tiltag der kan være i boligen”, fortæller Jørn Kjeld Andresen.

Nis Peter Thyssen, filialdirektør for Danske Bank i Sønderborg, deltog på kurset og mener, det er vigtigt at tale klima og energi med sine kunder:

“Alt med energi og klima fylder meget i Danske Bank i disse år og en lang række initiativer er hos os samlet under en paraply vi kalder for ’Sund Bolig’. Som rådgivere i Danske Bank har vi en vigtig rolle i at kunne inspirere vores kunder til at tænke ’sund bolig’ i stort som småt. Udover at bidrage til hele klimadebatten – og ProjectZero – holder en sund bolig en bedre vurdering den dag, hvor man ønsker at sælge boligen, og indtil da sparer man på de månedlige forbrugsudgifter i en energirenoveret bolig”, fortæller Nis Peter hyssen.

ProjectZeros Roadmap2025 konkretiserer de nødvendige fokusområder og tiltag og sikrer de rigtige løsninger for både boliger i byerne og på landet. Målet er, at energiforbruget skal reduceres, varmekilderne skal gøres grønne, boligen og bygningen må gerne producere egen strøm og varme – og den skal kunne modstå fremtidens vejr.

Denne artikel er bragt i samarbejde med ProjectZero.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk