Sønderjylland bliver testområde for fremtidens rekreative ‘cykelknudepunktsnetværk’

7. oktober 2021 Erhverv

Det skal være nemt at være cykelturist i Sønderjylland og derfor søgte Destination Sønderjylland i samarbejde med de fire sønderjyske kommuner om at blive testområde for fremtidens rekreative ‘cykelknudepunktsnetværk’, da Dansk Kyst og Naturturisme efterlyste interesserede samarbejdspartnere til projektet: ‘Bedre vilkår for cykelturismen’.

Nu er ansøgningerne vurderet og Sønderjylland er et af de tre områder, der er udvalgt til at blive testområde for det nye knudepunktssystem, hvor cyklisterne nemt kan navigere rundt via et simpelt nummersystem, der bringer dem forbi de mest interessante cykelsteder i en destination og samtidig giver systemet mulighed for at planlægge sine egne ruteforløb.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det var oplagt for Destination Sønderjylland at søge om at komme med i forløbet og heldigvis bakkede vores medlemskommuner op om ansøgningen”, siger direktør for Destination Sønderjylland Karsten Justesen i en pressemeddelelse.

”Cykelturisme har længe været et indsatsområde for vores udviklingsarbejde, hvor vi bl.a. har arbejdet med at forberede erhvervet til at kunne levere den service og de produkter som denne kundegruppe efterspørger. Med dette projekt, begynder vi også at kigge på, at forbedre infrastrukturen, og så vil vi snart kunne måle os med de bedste cykeldestinationer i Europa”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indsatsen på cykelområdet går godt i spænd med kommunernes indsats på cykelområdet og de planlagte megaevents som VM i Mountainbike-Marathon og ikke mindst Tour de France, der næste år ruller igennem området.

“Det handler om at få slået Sønderjylland fast som en attraktiv cykeldestination, så vi både nu og i fremtiden kan tjene penge på cykelturismen”, fortæller Karsten Justesen. Projektet løber frem til 2023 og undervejs skal erfaringerne fra testområderne deles med andre interesserede kommuner og destinationssamarbejder, så systemet på sigt kan rulle ud i hele landet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 KV21, Sønderborg

Regionsrådsvalg: Regionsrådskandidater tager en tur gennem byen

22. oktober 2021 KV21

Fredag eftermiddag gik Mette With Hagensen og Jette Damsøe Henriksen en tur gennem Sønderborg midtby og de to regionsrådskandidater fik følge af borgmester Erik Lauritzen og andre socialdemokratiske partifæller. Og det giver god mening at gå ud og møde de kommende vælgere. “Når vi går på gaden, så har vi samtaler med folk, som vi […]

Læs mere...