Sønderkobbel Camping vil ha’ cykelvenlig sti lavet cykelvenlig

1. september 2016 GALLERIER
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

På Sønderkobbel Strand Camping er det Mariya Obushak Nielsen, der  er chef, men heldigvis får hun god hjælp af familien Nielsen, som hun blev gift ind i. Familien Nielsen var anden generation, der havde Sønderkobbel Camping og de har lagt masser af tid, kræfter og penge i at skabe et idyllisk sted, hvor børnefamilier både kan få gode oplevelser og slappe af gennem sommeren.

Ifølge turistbruchurerne, så står Aase Nyegaard og Mariya Obushak på en cykelvenlig sti.

Ifølge turistbrochurerne, så står Aase Nyegaard og Mariya Obushak på en cykelvenlig sti.

“Vi har 200 pladser plus fire hytter”, siger Mariya Obushak Nielsen til SønderborgNYT. Stedet ligger i naturskønne omgivelser ved vandet på Kegnæs. Og skal campingpladsejeren sige, hvad hun synes, der stadig mangler, så kommer svaret hurtigt.

“Det skal være lettere at finde herud og så skal den cykelvenlige sti langs vandet gøres cykel-venlig, så cykelturisterne ikke bliver sure”, siger hun. Nu er det ikke sådan, at cykelturister bliver sure, fordi der ikke kan cykles overalt.

“Men når der står i turistbrochurerne, at her er en cykelvenlig sti, så skal den også være her”, siger Mariya Obushak Nielsen. Det synes viceborgmester Aase Nyegaard, som er på besøg, giver god mening.

“Så kan cyklister, kørestolsbrugere og mennesker på elscootere jo også komme fra campingpladsen og langs kysten hen til den istandsatte del af Gendarmstien”, siger Aase Nyegaard til SønderborgNYT. Sammen med Mariya Obushak Nielsen går hun turen fra campingpladsen og frem til den cykelegnede Gendarmsti og begge konstaterer, at kun de garvede mountainbikeryttere kan klare turen på to hjul.

På denne del af stien er underlaget hårdt og ok at cykle på.

På denne del af stien er underlaget hårdt og ok at cykle på.

Sønderborgs politikere har sagt, der skal satses på turismen, så Aase Nyegaard forestiller sig ikke de store problemer med at få den lille sti til at passe med de brochurer, der er lavet for området.

“Der skal jo bare gøres noget for at cyklerne kan køre her. Vi snakker jo ikke om asfaltering og sådan noget”, siger hun. En del af stien er med slidt græs – og den er tæt på ok at cykle på. Resten skal gøres lidt mere jævn og måske have noget grusbelægning, der gør den hård.

Meget familie- og børnevenlig

På Sønderkobbel Camping kommer der nogenlunde lige mange danske og tyske turister. Og det er ingen hemmelighed, at Mariya Obushak Nielsen gerne vil have lidt flere til at bruge lidt af ferien på hendes campingplads.

“Her kan børn og voksne både bade og fiske. Man kan også surfe eller bruge legepladsen”, siger Mariya Obushak Nielsen. Og så er Sønderkobbel Camping stedet, hvor man hygger sig sammen med andre campister.

“Campisterne er også rigtigt gode til at hjælpe hinanden”, siger Mariya O. Nielsen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. april 2021 Kultur, Sønderborg

Søndeborghus og andre spillesteder varmer op til livekoncerterne

23. april 2021 Kultur

Spillestederne ser frem til den 6. maj, hvor de igen må åbne dørene og lukke publikum ind til livekoncerter. Indtil da er otte spillesteder gået sammen for at skabe en festival, som varmer op til den store genåbning. Warm Up Festival udgøres af otte streamingkoncerter på tværs af spillestederne som det sidste online-skridt mod livekoncerterne. […]

Læs mere...