Sønderskov-Skolen udvikler fremtidens energiby

16. januar 2020 Uddannelse

Eleverne i 8. klasse på Sønderskov-Skolen har haft travlt med at lave deres forslag til en klimavenlig by anno 2029. Byen er elevernes bud på, hvordan Sønderborg kan gøres til verdens bedste by at bo i. Det skriver ProjectZero.

”Eleverne har startet med at lave en plantegning over byen og finde ud af, hvordan de kunne gøre deres del af byen klimavenlig. Da plantegningen var færdig havde vi besøg af ProjectZero som kom og gav feedback på det arbejde de havde lavet,” fortæller Henrik Fenneberg, lærer fra Sønderskov-Skolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Modellen blev vist frem på skolen for både elever og forældre, hvor eleverne fra 8. klasse stod klar til at svare på spørgsmål omkring deres ideer, herefter har modellen været rundt i byen.

”Da modellen var færdige, var vi alle meget tilfredse og stolte, og heldigvis er den ikke kun blevet vist frem på skolen, men har været rundt i byen. Den har været i Borgen, på Alsion og skal her efter på Jyllandsgade, hvor forvaltningen ligger,” fortæller Henrik Fenneberg til ProjectZero.

Artiklen fortsætter under annoncen

Eleverne har undervejs i projektet lært mere om klimaet og hvad vi hver især kan gøre for, at nedbringe vores klimaaftryk.

“Vi tænker mere klima nu og er blevet mere bevidste om konsekvenserne, hvis ikke der gøres noget,” siger Sofia Aagaard Nielsen, elev på Sønderskov-Skolen og tilføjer at man skal altså ikke bare snakke om tingene. Vi skal gøre noget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. juni 2021 Samfund, Sønderborg

Vil du med i Ældrerådet?

19. juni 2021 Samfund

Der er valg til Ældrerådet tirsdag den 16. november og fordi de fleste af de nuværende medlemmer ikke genopstiller, er der brug for nye kandidater. Ældrerådets formand, Karin Dalager, er en af dem, der har valgt at sige stop: ”Jeg har været med i otte år og i alle årene været formand. Det er utroligt […]

Læs mere...