Sønderskov-Skolens dygtige elever forklarede deres Unesco-projekter

9. november 2021 Uddannelse

Tirsdag eftermiddag var der Unesco-udstilling på Sønderskov-Skolen, hvor der arbejdes med Verdensmålene og udover at der var mulighed for at sortere og genbruge affald, så var der rigtigt meget andet, som børnene havde fordybet sig.

I de mindre klasser har eleverne lavet deres egne bogstaver af ler – og de byggede bogstaver med små pinde.

”Og vi laver også ord”, sagde Maya fra 1. klasse til SønderborgNYT og viste, at hun sagtens kunne ’bygge’ sit navn med pinde.

Andre klasser havde testet om det at spille Minecraft kunne have betydning for indlæringen og der var også en klasse, som havde lavet deres egne mursten – og selvfølgelig var eleverne klædt på, så de kunne fortælle de mange forældre, hvordan man laver mursten og både vise og forklare alle de andre ting, der er arbejdet med.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har arbejdet med solceller og på den måde har vi lært mange nye ting”, sagde Emma og Frederikke fra 8. klasse.

”Det er ikke helt let lige at forstå, hvordan solceller virker, men vi hjalp hinanden”, sagde Frederikke og i løbet af ’åbningstiden’ fik de fortalt til rigtigt mange, hvordan solceller laver solstråler om til energi.

”Det motiverer meget, at vi skal udstille og fortælle. Det er noget helt andet, end når det bare er vores lærer, der skal se vores opgaver”, sagde Emma.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skolen eget ’symfoniorkester’ spillede nogle stykker og i skolens sal kunne der købes kaffe, kage og meget andet.

Du kan SE BILLEDER HER .

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
6. december 2021 COVID-19, Sønderborg

Antallet af Corona-smittede er stabilt – men højt

6. december 2021 COVID-19

Mandagens tal for antallet af personer i Sønderborg Kommune, som gennem den seneste uge er konstateret smittede med Corona er 294 – og det er ikke nævneværdigt flere eller færre end gennem de seneste dage. “Det ser ud til, at smitten har stabiliseret sig – men på et højt niveau. I lyset af den generelle […]

Læs mere...