Sønderskov-Skolens elever vokser med musikken

16. marts 2022 Uddannelse

De fleste husker nok de obligatoriske musiktimer i folkeskolen, hvor hver elev fik udleveret et vilkårligt instrument, og gav den fuld gas med øredøvende larm og utrættelig iver efter at overdøve de andre i en kaskade af skingre toner; til stor frustration for musiklæreren og de uheldige klasser, der havde musiklokalet til nabo.

Dette rædselsscenarie er absolut ikke at spore på Sønderskov-Skolen, hos det store antal elever fra 4.- 6. årgang, der har valgt at kaste sig ud i sammenspillets svære kunst i et lille orkester af forskellige blæseinstrumenter. Her hersker der en usædvanlig orden og skarp præcision, når eleverne øver sig sammen op til et forår med flere koncerter på programmet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dette velfungerende skoleorkester er resultatet af et tæt samarbejde mellem Sønderskov-Skolen og Sønderborg Musikskole, der er gået sammen om at vække elevernes interesse og glæde ved at spille musik. Den store tilslutning til projektet viser med al tydelighed, at børn besidder en stor drivkraft og et iboende behov for at udtrykke sig kunstnerisk.

Maria Salam og Gustav Hansson fra 5. A har fundet en stor glæde ved musikken og går begge to meget op i at øve sig og blive bedre til at spille på deres instrument. Maria spiller tværfløjte og Gustav spiller saxofon.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har begge to spillet i et år og seks måneder. Da vi skulle vælge et instrument, var det ved at have det i hænderne og lytte til nogle toner – for på grund af Corona, måtte vi ikke spille rigtigt på dem. Men vi kunne faktisk hurtigt mærke, hvad vi ville vælge at spille på”, fortæller Maria og Gustav til SønderborgNYT.

De glæder sig begge to rigtig meget til et forår, hvor de endelig kan komme ud og opleve, hvordan det er at spille for et publikum. Det har nemlig ikke været muligt tidligere på grund af restriktioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Selvom vi ikke kan løfte sløret for hele holdets forårsprogram, så kan vi da fortælle, at vi lige nu øver os til en koncert i Århus Musikhus på søndag, hvor vi skal deltage i Orkesterfestivallen, der er en musikfestival for børn og unge”, fortæller Jeppe Rasmussen, der er en af tovholderne bag projektet. Udover at være underviser på Sønderborg Musikskole, så kan Jeppe Rasmussen også bidrage med sin musikerfaring fra Sønderjyllands Symfoniorkester, hvor han selv spiller. på Sønderskov-Skolen assisteres han af Susanne Cornelius fra Musikskolen./ds

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan SE BILLEDER HER .

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...