Sønderborg har mange skoleelever der fravælger distriktsskolen

7. marts 2019 Uddannelse

Et stort antal skoleelever i Sønderborg By går på en anden skole end distriktsskolen, hvor de bor. Det viser en analyse foretaget i efteråret 2018. Bortset fra Dybbøl-Skolen, som har en geografisk særplacering i byen, er det alle skoler, der i stor stil vælges til eller fra.

Det politiske udvalg sætter lup på de mange “distriktskrydsere”.

Især Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen har udfordringer med deres elevtal, fordi børn, der egentlig skulle gå i skole der, bliver indskrevet i eller flyttet til andre skoler.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men også Sønderskov-Skolen og Ulkebøl Skole oplever det, og alle skoler modtager i mere eller mindre grad elever fra andre skoledistrikter.

”Analysen peger tydeligt på, at det store antal distriktskrydsere skaber nogle problemstillinger, som vi er nødt til at forholde os til. I første omgang tager vi en drøftelse med skolelederne for at høre, hvad de oplever ud over det, som tallene fortæller os, og så vil vi på et seminar gå i dybden. Når vi er godt oplyst, må vi se på, hvordan vi sikrer en skolestruktur, som fungerer for både børn, forældre og skoler”, siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Claus Klaris, i en pressemeddelelse.

Analysen blev lavet på baggrund af en forespørgsel fra Humlehøj-Skolen. Her oplever man, at en række forældre fravælger skolen allerede ved indskrivningen – altså inden deres barn har prøvet at gå på skolen. Nogle forældre angiver her “skolens ry” som grund, uden at årsagerne hertil er entydige. Humlehøj-Skolen har faktisk de senere år haft fine resultater i forhold til afgangselevers standpunkt, ligesom skolens trivselsmålinger år efter år er i top.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk