Sønderjylland: Sønderborg har mistet flest industrijob

29. april 2013 Erhverv

Siden 2009 har Sønderjylland mistet op mod hver fjerde arbejdsplads i industrien. Virksomhederne flytter produktionen til udlandet, og mange er blevet overhalet inden om af konkurrenter, som er blevet dygtigere og mere produktive end de danske de seneste år.

Mere end 5000 gode faste stillinger i industrien er forsvundet siden 2009. Det svarer til op mod 23 pct. af samtlige arbejdspladser i den sønderjyske industri. Hårdest ramt er Sønderborg, der har mistet flest industriarbejdspladser, nemlig hele 2.875 siden 2009. Det svarer til næsten 25 pct.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Sønderjylland har altid været meget afhængig af industrien. Derfor er det naturligvis meget voldsomt, når så mange lokale arbejdspladser forsvinder på så kort tid. Opgaven består nu i at finde tilbage på vækstsporet, så vi kan få genskabt arbejdspladserne. Det når vi kun, hvis vores virksomheder bliver mere konkurrencedygtige, så vi kan fastholde mere produktion i Danmark og sælge flere varer på eksportmarkederne, siger afgående formand for DI Sønderjylland Mogens Therkelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

På Erhvervstræf 2013 sætter DI Sønderjylland netop fokus på virksomhedernes evne til at eksportere. Gennem oplæg og debat bliver der blandt andet sat fokus på, hvordan de sønderjyske virksomheder i større omfang kan udnytte den geografiske placering tæt på det tyske marked og på, hvordan konkurrenceevnen kan få et nøk opad.

A

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. juni 2021 Erhverv, Sønderborg

Wohlenberg åbner delikatessebutik i Perlegade

15. juni 2021 Erhverv

Fra august kan du købe lækkert hjemmebagt brød, mel, ost, skinke, pølser og andre lækre specialiteter i Wohlenbergs CHEFs DELI, som åbner i Perlegade. Det er de gode råvarer og den bedste kvalitet, det skal handle om – og tanken er, at du nyder lækkerierne derhjemme eller ude i det fri. “Og der lægges vægt […]

Læs mere...