Specialklasse scorer en festdag og flot pokal for stor læsepræstation

7. maj 2021 Uddannelse
Klassen fejrer 1000 læste bøger
Klassen fejrer 1000 læste bøger

Fredag står der hygge på hele skemaet i en specialklasse på Hørup Skole – og det gør der, fordi eleverne, som har store udfordringer, er kommet rigtigt langt med at læse. Og i dag, fredag, fejrer klassen, at de tilsammen har læst hele 1000 bøger på 22 uger.

Lærer Dennis Kinastowski overtog klassen, da skoleåret startede og fandt hurtigt ud af, hvor der skulle sættes ind – og et af de vigtige områder var læsning.

“Vi tog fat med hver enkelt elev på det niveau, hvor han eller hun var – og så er det ellers bare gået fremad”, siger Dennis Kinastowski til SønderborgNYT. Han er ikke ene om at være stolt – eleverne er det også – og hver eneste dag har de kunnet se, hvor meget de har læst:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er sat en seddel op for hver læst bog – først på det ene vindue og så blev loftet taget i brug og lidt af væggen. Ind imellem er der ‘guldsedler’ og de viser, at en elev er gået en sværhedsgrad op i sin læsning”, siger læreren.

Oliver, som er elev, har allerede haft glæde af, at han nu har lært både at læse og skrive – og en dag, hvor han kom hjem og hans mor sad med sit hjemmearbejde ved computeren, fik han brug for det.

“Jeg skrev på en seddel, at jeg havde trådt i en hundelort og bad hende vaske mine støvler”, siger Oliver. Og hans mor vaskede støvlerne og sendte et billede af sønnens seddel til læreren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derhjemme har Jon en bog med godnateventyr.

“Dem skal jeg læse, når min søster, som venter sig, får et barn”, siger han.

Andre elever fortæller, at det er rigtigt skønt at kunne læse om alt muligt – og det at læse åbner jo døren til naturvidenskab, historie og mange andre spændende emner. Selvfølgelig også til spil-manualer og sms.

“Men i dag er det en festdag, hvor eleverne blev samlet i lokalet ved siden af – og da alle var kommet, gik vi samlet herind, hvor der var pyntet op med guld og hvor der var morgenmad”, siger Dennis Kinastowski og han fortæller videre, at klassen også fik en flot pokal.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vores bibliotekar og vores skoleleder havde bemærket, der skete an masse her i klassen og da de hørte, vi var på vej til at have læst 1000 bøger, så fik de fat i en pokal til klassen”.

I løbet af dagen skal eleverne også overraskes med videohilsener fra deres forældre – og så skal de smage Iskonditoriets fantastiske is.

“Jeg havde en snak med Christian Telling fra Iskonditoriet og han ville gerne give børnene is og være med til at fejre deres store dag, hvor de har nået at læse 1000 bøger”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...