Specialklasser samles på Ahlmann-Skolen

24. juni 2015 Sundeved

Byrådet bestemte onsdag, at specialklasserne skal flytte fra Nydamskolen og Fryndesholm-skolen til Ahlmann-skolen i Sønderborg.

Antallet af elever i specialklasserne forklarer, hvorfor de skal samles på Ahlmann-Skolen, siger Erik Lorenzen.

Antallet af elever i specialklasserne forklarer, hvorfor de skal samles på Ahlmann-Skolen, siger Erik Lorenzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi havde faktisk en plan om, at specialklasserne skulle være på tre skoler, men så blev det altså til to. Imellemtiden er børnetallet faldet og flere skal inkluderes i de såkaldt almindelige klasser”, siger formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Erik Lorenzen. For at skolelever ikke skal køre fra Nydamskolen til Fynshav eller omvendt, så faldt valget på Ahlmann-skolen.

“Det er det rigtige valg. Men vi skal være opmærksomme på, at det ikke opleves sådan i Fynshav, hvor man frygter, vi lige så stiller afvikler deres lokale skole”, siger Helge Larsen fra Socialdemokraterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Først lukkede vi for overbygningen på Fryndesholm og nu tager vi specialklasserne”, siger han.

Borgerne i kanten af kommunen oplever centraliseringer internt i kommunen på samme måde, som andre oplever at kaserne, sygeplejeskole og andre ting forsvinder.

“Hvis vi vil have folk bor i landsbyer og de såkaldte mellembyer, så skal vi gøre noget for dem.Også når det ikke er den billigste løsning”, siger Helge Larsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk